KEITTIÖKAUPOILLA


En osaa raapustaa kuopankaivuusta kummempia – kirjoitan siis keittiöstä.

Olimme näet maanantaina Saari-keittiöillä palaveeramassa keittiömme kiintokalusteista, ja niin vain kävi, että muka valmis suunnitelmamme koki muutamia muutoksia. Ei mitään radikaalia, mutta sellaisia kuitenkin, että ne näkyvät loppukäyttäjänkin silmään.



Alun perin ajatuksenamme oli sijoittaa uuni ja mikro takaseinän korkeaan kaappirivistöön rinnakkain ja mikron alle lautaslämmitin tasapainottamaan kahden vempeleen korkeuseroa. Maanantaisen palaverin jäljiltä nuokin koneet katoavat kuitenkin kaappirivistön sisälmyksiin. Näin ollen ainoat näkyvillä olevat keittiövempaimet tulevat olemaan saarekkeen induktioliesi ja liesituuletin.  

Valkoisesta väristä pidimme sentään kiinni, vaikka jo hetken aikaa aprikoin, josko takaseinän korkea kaappirivistö olisi muuta kuin valkoinen. Ei ole. Se on korkeakiiltoista ja saarekkeen laatikostot/kaapinovet puolestaan mattaan kallellaan. Kaiken kruunaa saarekkeen puinen taso, johon tulee käytännön nimissä allas valutustasolla.

Kaiken valkoisen keskellä haluamme, että tuleva keittiömme on tilana kutsuva ja ulkoasultaan enemmän kodin sydän kuin steriili (koe-eläin)laboratorio.


Keittiöön on "onneksi" jäämässä pieni seinänpätkä, jolle voimme omatoimiaskarrella avohyllyjä vastaanottamaan muistoja menneiltä ajoilta. Alkujaan seinälle oltiin sijoittamassa televisiota, mutta se väistyköön keittokirjojen, maitokannujen ja eriparikuppien tieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...