ASTIAT KUIVUVAT LAATIKOSSA


Olimme keittiötä suunnitellessamme kärkkäitä luopumaan yläkaapeista, mutta tiskikaapista emme. Yhtälö vaikutti pitkään ratkaisemattomalta, kunnes S keksi, että kuivauskaapinhan voisi sijoittaa yhteen saarekkeen laatikoista. Tekniseen toteutukseen emme kumpikaan puuttuneet, vaan jätimme sen keittiömme toimittaneelle Saari-keittiöille.

Vaikka meidän laatikkomme oli Saari-keittiöillekin ensimmäinen laatuaan, on aikaansaatu ratkaisu osoittautunut käytössä oikein erinomaiseksi. Kuivatamme siellä lähinnä astianpesukoneeseen kelpaamattomia astioita, kuten paistinpannuja ja ööö, dekantteria. :-) Mutta kyllä kuivauslaatikkoon lautasetkin mahtuisivat, ihan heittämällä.

Tiskilaatikkomme on pohjaton (1), 60 senttiä leveä ja 30 senttiä korkea laatikko. Kehikon päällä olevassa valutustasossa (2) on pienet laidat ja sen saa nostettua helposti pois. Laitojensa ansiosta valutustasolle mahtuu vettä ainakin muutaman litran edestä ennen kuin vesi alkaa valua lattialle. 

Valutustason päälle tulevat astiaritilät. Toinen ritilöistä on lautasia (4) varten ja toinen kattiloita ja tarjoiluastioita varten (3).

Tiskilaatikossa on tilaa ainakin tusinalle matalia lautasia tai syviä lautasia, ja sinne mahtuu lautasten lisäksi hyvin kattila tai kaksi (5). Laatikko menee vaivatta kiinni (6) eikä tunnu vaappuvalta, vaikka astioita olisi kuivumassa laatikon täydeltä.

Ulkoa päin (7) ei heti arvaisi, mitä laatikko pitää sisällään. Ergonomian kannalta voisi tosin olla  parempi, jos tiskikaapin sijoittaisi ylempään laatikkoon. Hmm. Taidankin rukata laatikoiden järjestystä ensitilassa!  

Että siis sellainen laatikko meidän keittiössämme. Ihan kiva olla olemassa. :-)

4 kommenttia:

  1. Voi, kiitos tästä! Vaikuttaa kyllä tosi kivalle ja oon iloinen, että meillekin jotain tuollaista tulee siellä kesän korvalla, kun raksalla päästään keittiöasennuksiin. Ylipäätään tuo teidän Saari-keittiönne vaikuttaa tosi laadukkaalta ja ennen kaikkea kauniilta.

    VastaaPoista
  2. Olen ihan vaikuttunut tuosta kuivauslaatikosta! Se vaikuttaa huomattavasti käytännöllisemmältä kuin kuivauskaappi, josta tavarat putoilevat ritilöiden välistä niskaan ja jonka hyllyjen takaosista on vaikeaa saada astioita otettua. Ja tosiaan ylimpänä laatikkona tuo on varmasti erityisen ergonominen. Meille ei tule nyt ollenkaan tiskikaappia, koska se on nykyisessäkin kodissa rojuvarastona emmekä ikinä kuivaa siellä mitään, mutta kieltämättä luulen, että tiskaisin paistinpannun ym. mieluummin käsin (nykyään laitan nekin koneeseen), jos sen saisi noin käytännöllisesti kuivumaan!

    Onko astioista tuleva kosteus jotenkin huomioitu rakenteissa vai onko se niin vähäistä, ettei kostuta rakenteita?

    VastaaPoista
  3. Heipä hei, ja kiitos, tuo meidän tiskikaappilaatikkomme on kyllä ajanut asiansa kun suurin osa meidänkin astioistamme tiskaantuu kuitenkin astianpesukoneessa. Saari-keittiöihin - ja erityisesti tilaamiemme kiintokalusteiden laatuun - olemme erittäin tyytyväisiä tämän käyttökokemuksen perusteella. Päädyimme tilaamaan heiltä kaikki tarvitsemamme kaapit niin makuuhuoneisiin, kodinhoitohuoneeseen, vaatehuoneeseen kuin vessoihinkin, joten meillä on täällä koko kirjo testattavana. :-) Ainoa kummastus/miinuspuoli oli, että tätä nykyä vakioksi kuvittelemamme kaappien ja laatikostojen hidasteet eivät olleetkaan sitä Saari-keittiöillä. Meillä siis paiskotaan vanhanaikaiseen tyyliin kaappien ovia kunnes saamme hidasteet jälkiasennettua. Ihan vielä ei siihen ole aikaa (lue: intoa) riittänyt. :-) Mitä taas tulee tuohon kosteuspuoleen, niin en ole sitä huomannut pelätä/varoa. Ainoa rakenteellinen osa, joka joutuu kosteiden astioiden kanssa tekemisiin, on laatikon pohjalla oleva valutustaso. Se on peltiä(?) ja aika vähän astioista sille koskaan vettä kertyy. En ole tainnut joutua koskaan poistamaan sitä veden takia, jos tarkkoja ollaan.

    VastaaPoista
  4. Mulla oli kosteuden suhteen mielessä lähinnä laatikoiden puiset rakenteet, kun vettä kuitenkin haihtuu astioista joka suuntaan. Tämä tuli mieleeni siitä, että meillä on nykyisessä kodissa mennyt yläkaapin alapinta huonon näköiseksi vedenkeittimen ja kahvinkeittimen kohdalta, vaikkei niitä edes käytetä suoraan kaapin alla. Mutta tuo taitaa toki olla eritasoista kosteutta, kun kiehuvan veden höyry nousee kaapin alapohjaan :D. Muutenkin olen tunnistanut itsessäni kosteushysteerikon, jollaiseksi nykyiset sisäilmakatastrofit ja kosteusvaurioilla pelottelut ovat minut tehneet... :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...