KAAKELIA ARKIETEISEN SEINÄÄN


Selailimme tänään S:n kanssa kaakelisivustoja tahoillamme, kun mieleeni juolahti arkieteiseen liittyvä ajatus. Ajatuksen taustalla on tieto siitä, että meidän on "pakko" laittaa arkieteisen kaapittomalle seinälle kaakelia, koska toisella puolen sijaitsevasta vesipisteestä voi hyvinkin roiskua vettä/kuraa ko. seinälle. 

En ole ihan sinut kaakeliajatuksen kanssa. Suurin pelkoni on, että päädymme lopputulokseen, jonka seurauksena arkieteinen muistuttaa käsidesiltä haisevaa steriiliä tilaa - voi ei ja apua. 

Onneksi olin jo aiemmin ehtinyt törmätä kauniisiin toteutuksiin, joissa oli käytetty vihreää mosaiikkia ja päättänyt, että jos tilaisuus sen vain sallii, niin meillekin johonkin vihreää, kiitos pliis.


S:n äänessä kuului jälleen kerran hienoinen epäilys, kun kerroin hänelle ajatuksestani kaakeloida kaksi kolmasosaa eteisen seinästä mahdollisimman isoilla valkoisilla (matta)laatoilla ja lopun kolmanneksen eläväisen vihreällä mosaiikilla. Siksi askartelin tämän kuvan. :D 

Lattialaatoista puujäljitelmä olisi ehdottomasti kaunein ja sointuisi vihreän kanssa loistavasti, mutta meidän on myös mietittävä, mikä vaihtoehdoista sulautuu saumattomimmin keskikerroksessa muuten olevaan betonilattiaan. En halua lattiaan useiden eri sävyjen kirjoa, vaan mahdollisimman samasävyistä pintaa (silmänkantamattomiin).

Arkieteinen ei ole mitoiltaan suuren suuri, joten kenkienlaittojakkara on pretty much kaikki, mitä tilaan mahtuu. Vanha puinen jakkara sopisi pehmentämään kaakelien kliinisyyttä, samoin Etolasta bongattu meriheinäkori. Sateenvarjot ovat meillä aina hukassa, joten teline lienee tarpeeton kapistus.

Eteisen päätyseinä noudattaa joko samaa ajatusta kuin iso seinä tai sitten se vain maalataan valkoiseksi. Yksi ajatus olisi tietysti poimia mosaiikin vihreistä joku sävy ja maalata seinä sillä, mutta niin ihastunut en taida vihreään kuitenkaan olla. 

Hui. Minun on pidettävä varani tämän päälle iskeneen värihulluttelun kanssa. Se vie minut kohta mennessään, ja se on sitten goodbye vaalea koti. Ai kamalaa!

Mukavaa alkanutta vuotta! Pitäköön se sisällään paljon isoja ja pieniä yllätyksiä - kaikki iloisia yhtä kaikki. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...