NJAAH- JA PLAAH-TILOJEN KIMPUSSA


Huh. Työmaalla nousee nyt väliseinää siihen tahtiin, ettei perässä meinaa pysyä. Töiden vauhdikas eteneminen on mahtijuttu, kylläkyllä, mutta odotan silti ensi viikonloppua: isät lähtevät maakuntakoteihinsa, S talviurheilee A:n kanssa ja vasaran kalke taukoaa toviksi. Vaikka enhän minä sitä hengähdystaukoa mihinkään tarvitsisi. Tällainen vasaraton sivusta seuraaja, jonka vaativin tehtävä on leikkiä Palomies Samia A:n kanssa. :-)

Tai ei, kyllähän minä kuljen kaiken (Palomies Sami -leikeiltä) liikenevän ajan iPad kainalossa ja suunnittelen sisustusta niin että savu nousee korvista. 

Sen olen projektin edetessä kuitenkin joutunut huomaamaan, ettei palava intoni kata kodin ihan joka nurkkaa. Esimerkiksi kellarin vessa on aika njaah ja kodinhoitohuone tosi plaah. Siksi päätin uhrata yhdelle tuollaiselle tilalle tovin, nimittäin kodinhoitohuoneelle.

Kodinhoitohuone

Meidän kodinhoitohuoneemme sijaitsee kellarissa, pitkän käytävän päässä. Tilaa on aika ruhtinaallisesti, noin 15 neliön verran, joten vaatehuolto-, säilytys- ja laskutilaa on luvassa riittämiin. 

Pyykkien kulkua ylhäältä alas helpottaa pyykkikuilu, johon pääsee heittämään likapyykkiä keskikerroksen arkieteisestä ja ylimmän kerroksen vaatehuoneesta käsin. Jottei ihan joka nuttua tarvitsisi kuitenkaan alakertaan asti liu'uttaa, on yläkerran kylpyhuoneeseen hankittu kuivaustoiminnolla varustettu pyykkikone sitä pienintä ja jokapäiväisintä pyykkiä varten.

Olen ajatellut, että päätyseinälle tulee pelkkä työskentelytaso eikä lainkaan ala- tai yläkaappeja. Tason yläpuolelle voisi laittaa koko seinän mitalta joko avohyllyjä tai Artekista ostettuja String-hyllyjä, jotka ovat jäämässä "ylimääräisiksi", kun A:n huoneeseen tuleekin Muunto-seinää.

Koska kaapit tasoineen tulevat olemaan valkoisia, seinille läästittävän värin kanssa voikin sitten vähän riehua. Toisaalta voisin ajatella teettäväni teknistä tilaa vasten olevalle seinälle valokuvatapetin, vaikken ihan kamalan innostunut niistä olekaan. 

Plaah. Njaah-tilat ovat kyllä niitä kaikkein hankalimpia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...