LATTIA PAINAA PÄÄLLE


Lattiavaluvankkurit etenevät huolestuttavalla vauhdilla kohti keskikerrosta. NYT on siis viimeinen hetki lyödä naula aarrearkkuun ja päättää, tuleeko meille keskikerrokseen betoni- vai laattalaattia.

Siitä on reilu vuosi, kun törmäsin (muistaakseni) ensimmäistä kertaa kotiin, jossa oli betonilattia. Viehätyimme siihen molemmat ja nappasimme taloesittelystä mukaamme mainoskynän, johon oli koukeroitu lattian toteuttaneen firman nimi, Lattiamies. Myöhemmin pyysimme heiltä tarjouksen designbetonilattiasta ja teimme päätöksen päätyä siihen, mikäli päädymme betoniin.  

Viimekesäisillä Tampereen asuntomessuilla oli useampikin betonilattiainen kohde, mutta toisin kuin luulisi, messuvisiitillä intoni saada sellainen tulevaan kotiimme jotenkin laimeni. Sen jälkeen ajatukset ovat seilanneet milloin parketista betoniin, betonista laattaan ja laatasta taas takaisin betoniin. Enkä vieläkään voi väittää, että olisin ajatuksineni selvillä vesillä.



En haluaisi joutua tekemään valintaa pikaistuksissa, mutta päätä sekoittavia houkutuksia on niin paljon, etten vaan saa puserrettua päätöstä! Valkoisesta/vaalean harmaasta väristä en ole aikeissa luopua tai tinkiä, ja muitakin reunaehtoja riittää. Haluaisin mahdollisimman yhtenäisen lattiapinnan ja jos laattoihin päädytään, niin laatan pitäisi olla sellainen, ettei saumoja tarvita. Parketti on sentään tippunut pois, sillä emme halua listoja.

Hmm. Ehkä ajatus siitä, että eteisissä on laattaa ja muualla betonia, on sitten loppujen lopuksi se, joka voittaa lattiataiston. Peitsien kalistelu jatkunee kuitenkin viime metreille asti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...