…julistaa rintamerkki. Sellaisen olisimme hyvinkin voineet ripustaa rintapieliimme tällä viikolla - puhuria on näet pitänyt.

Kaupungilta saadun lupauksen perusteella olimme tämä viikon alussa reilun viikon päässä rakennusluvasta. Oletamme edelleen, että tuo lupaus pitää paikkansa. Tällä viikolla on kuitenkin selvinnyt, että talomme asemointia pitää muuttaa, ja että naapurin kanssa tehty vesi- ja viemärirasitussopimus pitää purkaa.


Kaupungin määräyksissä oli ohjeistettu, kuinka talon tulisi tontille asettua. PäätImme kuitenkin kokeilla kepillä jäätä ja asemoida talon toisin. Yksi tulevista naapureistamme toivoi naapurikuulemisen yhteydessä, että kaupunki ottaisi kantaa talon sijaintiin, ja nyt se on ottanut. "Takaisin ruotuun mars!", kuului komento.  Asemapiirros, joka olisi voinut tulla jo ensimmäisellä kerralla oikein, piirretään siis uudelleen.


Vesi- ja viemärirasitussopimuksen purkautumisen ymmärrämme täysin. Olisin itsekin pyytänyt samaa, jos olisin naapurin ominaisuudessa saanut nähtäväkseni meidän lvi-suunnitelmamme. Alkuperäinen tarkoituksemme oli liittyä kaupungin viemäriverkostoon naapurin tontin läpi. Lvi-suunnitelman mukaan tämä olisi tarkoittanut, että jätevesiliittymämme tarkistuskaivo olisi kojottanut keskellä naapurin takapihaa. Moinen ei välttämättä ole omiaan nostamaan kiinteistön arvoa, joten revimme sopimuksen yhteisymmärryksessä, ja liitossuunnittelija ryhtyi etsimään vaihtoehtoista liittymäkohtaa.


Eivät nämä nyt ylitsepääsemättömiä vastoinkäymisiä ole kumpainenkaan, mutta lienevät hyvää esimakua siitä, kun kaikki ei suju niin kuin oli kuvitellut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...