MEISTÄKÖ TALONRAKENTAJIA? EI IKINÄ… TAI EHKÄ SITTENKIN!



Käynnistyvän talonrakennusprojektimme takana on se tuttu tarina: uutta kotia oli ehditty jo tovi etsiä kiinteistövälitystoimistojen sivuilta, lukea suurennuslasilla sunnuntai-Hesarin ilmoituksia ja ravata asuntonäytöissä toteamassa, että "ei tämä ehkä sittenkään meille eikä meidän tarpeisiin…", kun mieleen alkoi hiipiä ajatus oman kodin rakentamisesta.

Sitä tämä talonrakentaja ei kuitenkaan osannut ottaa huomioon, miten pitkä aika ajatuksesta vierähtäisi siihen hetkeen, että meillä todella olisi tontti, jolle rakentaa.
Pääkaupunkiseudun kallis hintataso on "taannut" sen, ettei potentiaalisia tonttiehdokkaita ole "vapailla markkinoilla" ollut ruuhkaksi asti. Oman kaupunkimme tonttiarvontaan osallistuimme kahdesti. Ensimmäisellä kerralla jaossa oli reilut sata tonttia ja meillä vuoronumero 1026, mutta toisella kertaa tärppäsi. Saimme sijaluvun 35 ja periaatteessa tontin, olihan niitä sillä kertaa tarjolla yli viisikymmentä.
Jännitystä tontinjakotilaisuudesta ei silti puuttunut, sillä meitä kiinnostavia vaihtoehtoja oli tarjokkaiden joukossa vain kuusi. Niinpä valintatilaisuuteen osallistuneen miehen ja töissä lyijykynää järsineen jännittäjän välillä käytiin kiivasta viestienvaihtoa ennen kuin oma vuoro koitti:
mies: Numero 20 menossa. Vieläkin yhtä lukuun ottamatta kaikki vaihtoehdot vapaana.
mies: Nyt meni se meidän ykkösehdokkaamme.
allekirjoittanut: Voi persus! Miten monta vielä ennen sua?
mies: 10
allekirjoittanut: Olisko se xx:n alatontti sittenkin parempi kuin se yläseiska?
mies: Kyllä yläseiska on maisemallisesti parempi, mutta alakasi olis ehkä helpompi rakentaa…
allekirjoittanut: Ookoo, tähdätään sitten siihen kasiin.
mies: 28 puuttui
mies: 30 sisällä nyt, eli vielä viisi ennen meitä
mies: 32 puuttui
mies: 33 puuttui
allekirjoittanut: saatiinko me se kasi?
mies: jooooo!
allekirjoittanut: eikä! Soita heti!
mies: Maksan ensin ja soitan sitten.
Ja niin meistä tuli talonrakentajia. Siihen tarvittiin kaksi vuotta, monta pettymykseen päättynyttä tarjouskilpailua ja liuta liian kallista, pientä tai muuten vaan mahdotonta tonttia, mutta tässä sitä nyt ollaan. Talonrakentajat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...