AJATUKSET PIIRTYVÄT PAPERILLE


Uusi tonttimme on muodoltaan haastava ja kaupungin määräyksillä lastattu, jonka vuoksi jouduimme heti kättelyssä hylkäämään talotehtaiden valmiit pohjaratkaisut. Vuosien saatossa ruutupaperin kulmalle on kuitenkin tullut rustattua useampikin visio unelmakodista, ja niinpä oman kodin suunnittelu ei tuntunut ylitsepääsemättömältä rastilta. Aikaa se vei ja välillä tuntui, ettei tästä tule mitään, tontti on ihan mahdoton, mutta kaiken vääntämisen ja kääntämisen jälkeen meillä oli käsissämme valmis suunnitelma.

Talostamme on tulossa kolmikerroksinen laatikko valtavalla terassilla. Ei, en käy kieltämään, etteikö kolmikerroksisuus olisi mietityttänyt - varsinkin allekirjoittanutta, jonka päässä siinsi ajatus yksitasoisesta talosta. Tähän ratkaisuun kuitenkin päädyimme pitkällisen harkinnan jälkeen. Haluamme luoda ympärillemme avaruutta, sijoittaa yksityiset tilat (=makuhuoneet) "kauas" seurustelutiloista ja tehdä saunatiloista sen verran tilavat, että pukuhuoneeseenkin voi halutessaan unohtua toviksi.
Sisääntulokerroksena toimiva keskimmäinen kerros on mahdollisimman avoin tila, jossa on arki- ja paraatieteisen lisäksi vain vierashuone, keittiö ja 60-neliöinen olohuone-ruokailutila.  Yläkertaan sijoitamme perheen makuuhuoneet sekä arkiolohuoneen ja kellariin kodinhoitohuoneen, saunatilat ja harrastetilan.
Pyykkien kulkeutumista ylimmästä kerroksesta alimpaan edistämme pyykkikuilulla - enää pitäisi keksiä ratkaisu siihen, miten pestyt pyykit kulkeutuvat takaisin yläkertaan. Sen verran kaukaa viisaita aiomme kuitenkin olla, että pikkupyykkiä varten ylimmän kerroksen kylpyhuoneeseen tulee kuivaustoiminnolla varustettu pyykinpesukone.
Nyt piirustukset ovat lupa-asioista vastaavien syynättävänä, ovat olleet jo toukokuun lopusta asti, huoh. Jos kaikki menee hyvin, pääsemme kaivamaan kuoppaa juuri kun syksy saa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...