KIRJOILLE KOTI


Olemme jakaneet tulevan kotimme toiminnot niin, että ylin kerros on varattu nukkumista ja yksityisempää oleskelua varten. Samaista jakoa noudatimme myös entisessä kodissamme, ja se toimi meistä hyvin.

Yläkerran aulaan rakennamme seinään upotetut kirjahyllyt. Kirjoja on hyllykymmentä kaupalla, ja suuri(n) pelkoni onkin, ettei kaikille riitä tilaa, uusista nyt puhumattakaan. 

Kirjahylly on tulossa tilaan, jota muuten rajaavat lasikaiteet. Se tarkoittaa, että kulmaukseen sijoitettava nojatuoli ei voi olla mikään raskas hökötys, joka tukkii koko näkymän, vaan mahdollisimman kevytrakenteinen. Ehdoton ykkössuosikkini on Woodnotesin K-tuoli raheineen, mutta S on vielä vähän epäilevällä kannalla.
 

Kuvat: IkeaRoom21Erikoisparketti, Woodnotes
Myös television sijoitus on määrä toteuttaa niin, että se upotetaan seinään. Ja mitä tulee television eteen hankittavan sohvan valintaan, niin se on kriittinen toimi. Se on näet mitä suurimmalla todennäköisyydellä se sohva, jonka on määrä kestää kaikenlainen ryhditön notkuminen ilman, että tulee itse menettäneeksi ryhtiään. 

Seinien pääväri on valkoinen - kirjoista lähtee niin paljon väriä, että muut vaihtoehdot tuntuvat vähintään arveluttavilta. Tilan "ongelmana" on myös vinosti laskeva katto, joten korkeutta ei tee mieli syödä kovin ilkkuvin värein. PAITSI että (salainen) suunnitelmamme on maalata television kotelointi mustalla ja luoda sillä tavalla kirjoille tarpeeksi voimakas vastapari.


Päämakuuhuonetta lukuun ottamatta yläkerran lattiamateriaaliksi on valikoitunut yksisauvainen valkolakattu parketti, josta on syöty kaikki keltaisuus pois. Matto saa taas  napata ilosuutensa kirjojen selkämyksistä tai harmautensa tv-seinästä. Tuosta aulasta on tosin käynti A:n huoneeseen, johon on jo hankittu HAY:n Pinocchio-matto, joten kovin riemunkirjavaa mattoa tähän tilaan tuskin lopulta kelpuutetaan.


Voih. Pääsisipä jo vapauttamaan kaikki kirjat muuttolaatikoiden kätköistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...