KÄYKÄÄ PEREMMÄLLE :-)


Terveisiä tontin laidalta, siellä on jo kellarin seinät pystyssä ja ontelolaatat kattona. Ensi viikolla on vuorossa keskikerros ja sitä seuraavalla viikolla ylin kerros, joten kuopasta kurotaan nyt aimo harppauksin kohti taivaankantta. Otokset tästä ensimmäisestä pystytysurakasta ovat vielä visusti kamerassa, mutta eiköhän niitä jossain vaiheessa tännekin päädy.

Ilma ei totisesti ole tänä syksynä talonrakentajaa suosinut. Mutta haa, vesisateesta saankin oivan aasinsillan tämän kirjoituksen todelliseen aiheeseen, eli eteissuunnitelmiin.


Meille on keskikerrokseen tulossa kaksi eteistä, toinen arkikäyttöön ja toinen vierasvaraksi. Useimmillahan arkikäynti tapahtuu kodinhoitohuoneen kautta/yhteydestä, jolloin varsinainen eteinen ei huku kumisaapas-kurahaalarivuoren alle vaan säilyy siistinä haasteellisillakin keleillä. Meidän kodinhoitohuoneemme on kellarikerroksessa ja vieläpä ulko-oveton, joten päädyimme suuressa käytännöllisyydessämme kahden eteisen ratkaisuun.


Sisustusajatukset ovat eteisen osalta rajatut, mutta silti tärkeitä - onhan se ensimmäinen sisänäkymä koko kotiin. Lattian osalta olemme päätymässä laattoihin. Niiltä osin ajatukset ovat kovin harmaita, mutta suuria: haluan laattojen olevan mahdollisimman isoja ja sellaisia, että saumoja ei kauheasti näkyisi.

Kalustusta eteisiin ei juuri ole tulossa. "Vieraseteiseen" hankimme Hulluilta päiviltä(!) Pentikin tiikkipenkin, jonka aion sijoittaa pitkälle "peiliseinälle". Arkieteisessäkin olisi kiva olla joku tuoli kenkien laittoa varten. Ihastuin Habitare-messuilla Mobelin Less-tuoliin - se olisi (mieluiten väriversiona) aivan täydellinen pienen tilan istuinihme, mutta tuskinpa niitä tällaisiin tarkoituksiin kaupataan. 

Arkieteisen kiintokaappi kätkee sisuksiinsa paitsi vesipisteen, myös pyykkikuilun. Ja vaikka yhteen kaappiin on tulossa vaatetanko A:n tasolle, olen silti ajatellut, että eteisen päätyseinään voisi laittaa muutaman/muutamia koukkuja myös A:n korkeudelle. Muuton Dots Coat Hooksit voisivat sopia eritasototeutukseen, mutta samaan lopputulemaan voi toki päätyä muillakin koukuilla, esimerkiksi näillä tai näillä

Toivon mukaan eteisissämme on roppakaupalla käytännöllisyyttä, selkeitä linjoja ja joka hitsin tumppu ja kumisaapas omalla paikallaan. Eihän tuo viimeinen toive kuitenkaan toteudu, ja siksi on mukavaa, että arjen voi sulkea silmiltä piiloon siinä vaiheessa kun käy avaamaan ovea vieraille. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...