KELLARIN JOKAISELLE JOTAKIN -TILA


Alkuviikkoisesta kiukutuksesta on menty täyttä höyryä eteenpäin, hyvä niin. Ja valmistakin on tullut. 

Kuluneen viikon aikana kellarikerros sai niellä varmasti kilometrikaupalla johtoa ja putkenpätkää, ja perjantaina koko komeus kruunattiin lattiavalulla.

Meille on tulossa kellarikerrokseen paitsi sauna- ja kodinhoitotilat, myös iso tila kotiteatteria ja kaikenmoista puuhastelua varten. Jokaisella meillä on omat odotuksemme tilan suhteen. A:n suunnitelmiin kuuluu järjestää elokuvajuhlia joka päivä, S intoilee omasta hifistelytilasta ja minä siitä, että tulevaisuudessa on paikka, johon S:n ja A:n voi ohjata toteuttamaan itseään.

Koska tilaa on todellakin runsaanlaisesti (60 neliötä), huoneen sisustaminen herättää monenmoisia ajatuksia. Esimerkiksi elokuvien katselua varten tarvitaan sohva, jolle istuttaa toisinaan suurempikin joukko. Samaan aikaan hintahaarukka, johon ratkaisun toivotaan osuvan, on pikemminkin huokeammasta kuin kalliimmasta päästä. Onneksi hätiin rientää Ikea, jonka Söderhamn-kulmasohva voisi hyvinkin toimia ja olla, ah, edullinen. 

Kuvat: Ikea Brain.Wood, Google-kuvahaku 

Sohvapöytänä kierrätämme entisen kotimme sohvapöydän ja säilytyksessä turvaudumme jälleen kerran Ikeaan. Meillä on näet entisen kotimme jäljiltä "järjetön" määrä Bestån osia valkoisena, sillä kattoon asti ulottunut 3,6 metriä pitkä kirjahyllymme oli toteutettu niillä. 

Jotta kaiku ei toistelisi kaikkea kellarissa puhumaamme, joku seinistä on päällystettävä akustiikkalevyllä. "Paras" valinta lienee seinä, jolta on (kaksi) käynti(ä) varastoon. Yksi seinistä "uhrataan" valkokankaaksi, mutta yhden seinän haluan varata A:n vaihtuville taidenäyttelyille. Kehysten virkaa voisivat hyvin toimittaa Ikean Nyttjat. Ne ovat huokeita hinnaltaan ja väreiltään yhtä iloisia kuin taiteilijan teokset.

Tilassa on yksi iso ikkuna, joten luonnonvalotta ei tarvitse kellarikerroksessakaan taivaltaa. Muuten valaistus hoidetaan epäsuorasti. Sohvan yli kaartuvan lattiavalaisimen haluaisin kuitenkin siltä varalta, että näen toteuttaa itseäni: nostaa jalat ylös sohvalle ja sukeltaa naisten-/sisustuslehtivuoreen. 

Ai niin. Jos tulevaisuuden Corona- tai jääkiekkopeleihin tarvitaan hyvä häviäjää, olen (aina) käytettävissä. :-) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...