SANASTA SÄILÄÄ


Argh. Talonrakentajaa ärsyttää välillä ja kovasti, kun (tarkoin) aikataulutetut suunnitelmat kellahtavat pyllylleen.


Olen työni takia tottunut deadlineihin ja pyrkinyt jopa kunnioittamaan niitä parhaani mukaan. Harhaisessa maailmassani olen kai jumiutunut siihen kuvitelmaan, ettei työsuoritteilleni huvin vuoksi valmistumispäivämääriä anneta, ja saman pätevän myös muualla. Siksi on vaikeaa ymmärtää, miksi aikatauluilla ja päivämäärillä voi rakennustyömailla heittää vesilintua.

Meillä S on Excel-taulukoiden kruunamaton ruhtinas ja mestari aikatauluttamaan asioita. Iltapuhteena askarreltuja taulukoita ei myöskään ole piilotettu vakan alle, vaan auliisti lähetetty kaikille toimijoille ja pyydetty kommentoimaan, mikäli joku palikka on kuviossa ollut väärään suuntaan kallellaan.

Rakennustyömailla toimijoille pitäisi kai muutenkin olla selvää se, miten toisiinsa kytkeytyneitä ja toisilleen alisteisia lähes kaikki työvaiheet ovat. Ymmärrys onkin kovalla koetuksella, kun kertaalleen hyväksyttyä aikataulua ei noudateta, noudattamatta jättämisistä jätetään ilmoittamatta eikä työn tekemättä jättänyttä myöskään tavoita millään modernin maailman viestintävälineellä. Seuraavan työvaiheen suorittaja polkee jalkaa tontin laidalla ja syyttää työntilaajaa kyvyttömyydestä aikatauluttaa asioita. Kreit.

Kyllä ärsyttää. Kohteliaisuudesta jätän kuitenkin käyttämättä sen suurimman vallan, mitä sosiaalinen verkkomaailma minulle suo. En siis puhu nimillä, vaikka takuuvarmaa on, että me emme tule suosittelemaan toimijaa, jota meille niin hanakasti suositeltiin.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...