KIRPPUTORIMATKALLE PARIISIIN


S:llä on työ, joka vie häntä (meiltä) eri puolille maailmaa. Sillä, että yksi perheenjäsenistä on aktiviinen työmatkailija, on tietysti hyvät ja ne huono(mma)t puolensa. Ehdotonta parhautta on, että olen työmatkasiipeilijän ominaisuudessa päässyt itsekin reissaamaan sinne sun tänne, tällä kertaa Pariisiin.

Tammikuu ei varmasti ole paras ajankohta vierailla kaupungissa, mutta työmatkasiipeilijän ei auta muu kuin tarttua tilaisuuteen. Ja koska minun osaltani kyse on vain pidennetystä viikonloppureissusta, on näkemiset ja menemiset valittava taiten.

Sivuutan tässä yhteydessä museot ja nähtävyydet, sillä niitä Pariisissa riittää sivukymmentä tolkulla. Sen sijaan totean tällaiselle kirpparituristille ehdottoman must see -kohteen Pariisissa olevan Les Puces de Saint-Ouen -kirpputorin.

Kun viimeksi vierailimme tuolla (maailman suurimmalla?) kirpputorilla, olimme juuri aloittamassa edellisen kotimme remonttia. Kiersimme valtavankokoista pariisilaiskirpparia tuntitolkulla ja löysimme ensimmäiseen yhteiseen kotiimme hienon kokoelman taidegallerioiden näyttelyjulisteita. Todellisia aarteita meidän mielestämme, ja niin hienoja, että osa päätyy varmasti tulevankin kotimme seinälle.

Tämänkertaisessa visiitissä kyse on ennen kaikkea pikaistuksisssa keksitystä ex tempore -hauskuutuksesta, eikä mistään sisustusmatkasta. En silti pistäisi pahakseni, jos matkalaukkuun eksyisi jotain kotiin sopivia kaunistuksia.

Kuva: featurepics.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...