MAAILMAN KAPEIN PORRASKUILU


Tulevan kotimme akilleen kantapää on ehdottomasti portaat. Suunnitteluvaiheessa tuskailtiin niiden sijaintia ja nyt niiden toteuttamista. Tulevaisuuden mahdollisena tuskanaiheuttajana näen taas maailman kapeimman porraskuilun. Sitä pitkin ei kyllä hinata yhtään ylileveää kuljetusta. Ei ylös eikä alas.

Parhaillaan työn alla on kellarikerroksesta keskikerrokseen nousevat betoniportaat. Muotit ehtivät valmistua ennen joulua, mutta vasta nyt huomasimme, että askelmista oli paikoin tulossa aivan liian kapeita ja ylimmästä askelmasta melkein 30 sentin korkuinen. Tänk kaad virheet huomattiin ennen betonivalua - olisi varmasti ollut suhteellisen tuskaista alkaa piikata valmista tuotosta pois, huh.
  
Oman osansa porraspähkäilyyn tuo sen miettiminen, maalaammeko askelmat vai päällystämmekö ne samalla laatalla kuin arkieteisen, aulan ja kellarikerroksen käytävän.

Ja laatat, lisää pohdittavaa! Olen näet pintamateriaalien etsintäretkilläni onnistunut törmäämään puristelaattaan ja voi ei, ihastunut niihin niin, että kuvittelen jo päällystäväni niillä koko keskikerroksen vierashuonetta ja vessaa lukuun ottamatta!

Yksi puristelaattojen eduista on, että niitä on saatavana todella suurikokoisina, esimerkiksi tuota kuvassa olevaa Travertino White -laattaa peräti 80x80-koossa. En usko senkään olevan ollenkaan paha asia, että lattian toteutuskustannukset olisivat suurin piirtein samaa luokkaa kuin betoni-laattalattiayhdistelmän. Mitenköhän helppo työstettävä puristelaatta on? Ja miten mahtaa olla saumojen laita? Tuossa esimerkkikuvassa niitä ei juuri näy, mutta onko todellisuus kuvia karumpaa?

Päätöksiä tehdessä pää pyörii kyllä kuin pössihaukalla. Onneksi saimme eilen sentään lyötyä lukkoon (ja tilattua) lattiaan asennettavat valot. Myös keskikerroksen lattiamateriaalivalintojen suhteen alkaa hiekka olla tiimalasista loppu.

S, ehkä jos tätä puristelaattaa sittenkin? :-)

Kuva: www.tupatarvike.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...