HUH HUISKETTA!


Viikonloppu - kuten koko mennyt viikko - on eletty hirveä huiskutus kintereillä. 

Nyt kun tontilla pukkaa valmista väliseinää, on meidänkin ollut ihan pakko kiristää marssia hankintojen kanssa. Niinpä tällä viikolla on hifistelty keittiötä, hankittu liuta hanoja, suihkuja ja vessanpönttöjä, kierretty työmaata sähkömiehen kanssa ja jee, vastaanotettu kadoksissa ollut kauris. Myös syntymäpäivälahjani Etch löysi tiensä perille.

Mutta voi. Useimpien rakentajien tavoin olen aivan innoissani tulevasta keittiöstämme - erityisesti yrittäessäni leikkiä ehtoisaa emäntää väliaikaiskotimme levypuolihellalla. Päädyimme hankkimaan kalusteet Saari-keittiöiltä, jossa on auliisti yritetty täyttää kaikki kotkotuksemme niiden suhteen.

Takaseinän yksinkertainen kaappirivistö piilottaa seinän sisään taittuvien kaapinovien taakse vaikka ja mitä, mutta nyt saimme hifisteltyä saarekkeeseenkin joitain erikoisuuksia. Kuten laatikkoon itsensä kätkevän kuivauskaapin. Juu, luovuimme rehvakkaasti keittiön yläkaapeista, kunnes käytännöllisyys puuttui suunnitelmiin. Kuivauskaappi on maailman loistavin (suomalais)keksintö keittiöön, ja sen olemassa oloa on meidänkin kyökissämme vaalittava.

Keittiöhanakin vaihtui suunnitelmien edetessä, sillä S ilmoitti kisaan mustan hevosen, Mora Styxxin. Olin myyty viimeistään nähtyäni hanan ominaisuuksia esittelevän YouTube-videon, ja niinpä molemmat aiemmin esittelemäni ehdokkaat jäivät rannalle.

Allas, johon Styxx tulee vetensä valuttamaan, on Franken Centinox, jonka bongasimme Tallinnan-keikallamme. Se täytti vaatimuksemme isosta altaasta mennen tullen, mutta oli sen lisäksi yksinkertaisen tyylikäs. 

Täydensimme allashankintaamme vielä valutustasolla ja leikkuulaudalla - niillä saa hätätapauksessa naamioitua altaaseen upotetut sotkut silmänräpäyksessä. :-) Saarekkeen corian-pintaa rei'ittävät vielä saippua-annostelija, sähköinen tiskikoneen hanansulkija ja pöytäpistorasia, mutta kyllä työskentelytilaakin pitäisi jäädä ihan ruhtinaallisesti.

Keittiöpalapelin valmiiksi saaminen harhautti hetkeksi kuvittelemaan, että tauko tähän väliin ja palataan asiaan myöhemmin. Juu, niin varmaan päiväunissa. Oikeassa elämässä heittäydytään seuraavaksi lattiamateriaalien kimppuun ja pähkäillään seinien tasoittamiseen liittyvien kysymysten kanssa.

Työteliästä viikonalkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...