KÄRPÄNEN KATOSSA


Huomasin Finnish Design Shopin tarjoavan tuotteistaan naistenpäivän kunniaksi kymmenen prosentin alennuksen ja mahdollisuuden äänestää, mihin hyväntekeväisyyskohteeseen he lahjoittavat perjantain myynnistään samaisen määrän prosentteja. 

Äänestystoimista suoriuduttuani päätin käyttää tarjotun alennuksen hyödykkäästi ja hommata meille kasan palovaroittimia, koska niistä oli tässä eräs kerta työmaalla puhettakin.

Palovaroitinta ei ole tavattu pitää designtuotteena, mutta Jalo Helsinki on kunnostautunut sillä saralla ja korjannut puutteen. Harri Koskisen Kupu ja Paola Suhosen Lento ovat minusta molemmat tosi kauniita, ja niitä hankin tänään kumpiakin neljä kappaletta. En tiedä, riittääkö kahdeksan varoitinta kattamaan 300-neliöisen talon tarpeet, mutta hankitaan lisää, jos eivät.

Vaikka Lento on hauska muunnos tylsästä palovaroittimesta, en silti olisi valmis teippaamaan sitä ihan joka tilaan. Esimerkiksi olohuone on sellainen, missä tuijottelen mieluimmin samettisen hillittyä Kupua. Mutta A:n huoneeseen, vierashuoneeseen ja kellarin jokaiselle jotakin -tilaan kuollut kärpänen on justiinsa hyvä. Varmuuden vuoksi kuitenkin valkoisena, ettei se pistä liikaa silmään. 

2 kommenttia:

  1. Saako noita verkkovirtaan kytkettyinä? meillä rakennusluvassa määrättiin palovaroittimet verkkovirtaan, patteriversioita voi käyttää lisänä.

    VastaaPoista
  2. Apua, liian tekninen kysymys. :-) Meillä S ei itse asiassa ollut kovin innoissaan hankinnoistani, sillä tarkoitus kuulemma meilläkin on, että varoittimet liitetään verkkovirtaan ja KNX:ään, joka palon sattuessa katkoo sähköt koko talosta. En kuitenkaan vielä käynyt perumaan tilausta. Voihan näet olla, että kärpäseen ja kupuunkin saa jonkun johdon kytkettyä. Voin jatkoviestiä aiheesta, kunhan varoittimet joskus saapuvat. :-)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...