VOIHAN PORRAS MINKÄ TEIT!


Tänä aamuna pääsimme katsastamaan miltä eilen asennetut portaat näyttävät tositoimissa. Näkyyn olisi ehkä kannattanut valmistautua jotenkin, sillä kun on kuukausikaupalla katsonut auringossa kylpenyttä porraskuilua ja korkeuksiin kohoavaa betoniseinää, oli muutos - ja sitä myötä järkytys - melkoinen kun sain portaat ensimmäistä kertaa näkökenttääni.

Portaissa ei sinänsä ole mitään vikaa. Ne näyttävät hyvin tehdyiltä ja millilleen sijoilleen suunnitelluilta, mutta portaiden jäljiltä ensinäkymä on nyt kovin toisenlainen. En olisi ehkä halunnut tulijoiden katseen kiinnittyvän ensimmäisenä portaisiin, mikä sinänsä voi kuulostaa  omituiselta. Olenhan koko ajan tiennyt, mihin portaat tulevat. 

Opin varmasti pitämään portaista, kunhan totun niihin. Ja se hyvä puoli niissä on jo nyt, että nyt voin ravata kerrosten väliä mielin määrin! Yläkerran aulassa näyttää tällä hetkellä tällaiselta:


Muunto-seinäpaneeli on ollut paikoillaan jo tovin, mutta tänään ehdimme asettelemaan seinälle muutaman hyllyn ja laatikonkin. Lasikaidenurkkauksesta tulee puolestaan kirjastonurkkaus, johon olen hankkinut K-tuolin ja tuolin yläpuolelle Tom Dixonin Etchin lukulampuksi. Porraskaideseinältä puuttuu edelleen valkoinen sormipaneeli. Uskon sen muuttavan näkymiä radikaalisti.

Työmaalta oli tänään päästävä hetkeksi haukkaamaan happea. Päädyin kierroksellani ensin Iittalan Outlet-myymälään, jossa oli joku ihme tasarahamyynti käynnissä. Sellaiset ovat minulle ihan mahdottomia - ainakin jos kuvittelen poistuvani tyhjin käsin. Kartutin astiakaappiamme kahdeksalla Iittalan Runo-lautasella ja parilla valkoisella Teema-kulholla, joita olen onnistunut hajottamaan täällä väliaikaiskodissa. 
  

Todelliseksi Hannu Hanheksi tunsin itseni kuitenkin vasta Stockmannilla, jonka huonekaluosaston läpi päätin hiihtää matkalla ylimmän kerroksen kahvilaan. En ollut uskoa silmiäni kun huomasin "alelaarissa" kaksi Hayn mustaa AAC 22 -tuolia 40 prosentin halvennuksella! Juoksin oikopäätä myyjän luokse ja tein kaupat siltä seisomalta. Tuolit olivat olleet kuvauksissa, ja eivät siitä syystä enää kelvanneet kaupattavaksi täydellä hinnalla.

Tuolit päätyvät työhuoneeseen työtuoleiksi. Ehdin aiemmin ostaa yhden tammijalkaisen mustan AAC 22:n Finnish Design Shopista ja olin jo hankkimassa sille kaveria saadakseni niistä työtuoliparin, mutta nyt yksinäiselle tammijalalle on jo sijoituspaikka toisaalla. 

Huomenna uudella innolla portaita tuijottelemaan! Yritän myös saada julkaisukelpoisia kuvia keittiön kaappiseinän sisälmyksistä. Tämänpäiväiset olivat niin kaameita, ettei niitä edes PhotoShop pelastanut. :-)

Mukavaa viikonlopun jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...