OHJEISTUKSEN NOUDATTAMINEN SALLITTU


Viikonloppuna päätin tarttua härkää sarvista ja korkata paitsi kodinhoitohuoneen, myös vasta-asennetun pyykinpesukoneen. "Lysti" oli kuitenkin loppua lyhyeen, sillä lvi-asentajan käyttövalmiiksi julistama kone aiheutti vedenpaisumuksen jo heti ensimmäisellä koneellisella. 

Tarkempi perehtyminen aiheeseen paljasti, että poistovesiletkun liittäminen viemäriputkeen oli jäänyt ammattilaiselta vähän "vaiheeseen", ja liitoskohdan liitin oli kiristämättä. Kun olin aikani huudellut painokelvottomia sanoja ja hyppinyt tasajalkaa vesilätäkössä, keksin onneksi pyytää kiljua S:a apuun. Hän sitten suoritti loppuun homman, josta olimme ammattilaiselle maksaneet. 

Lvi-asentajilla on muutenkin ollut meidän kohteessamme huono mäihä sen suhteen, miten hyvin annettuja ohjeistuksia on osattu noudattaa. Kerroin jo aikaisemmin pilalle poratusta pukuhuoneen seinästä, mutta että keittiönkin osalta oli kuulolaite ohjeistusvaiheessa pois päältä, on jo selvä osoitus siitä huonosta mäihästä.

Meille piti tulla sähköinen astianpesukoneen sulkuventtiili, joka olisi sulkenut vesihanan automaattisesti, kun kone on lakannut pyörimästä. Olimme maksaneet tuosta venttiilistä käyttämällemme lvi-yritykselle ja ohjeistaneet paikan, johon sen oli määrä tulla. 

Kun olimme Amerikassa, asentaja oli sitten käynyt tekemässä työtä pyydettyä - ja asentanut tasoon vanhanmallisen manuaalisen hanansulkijan, kreit. Reikä, joka tuota sulkijaa varten on porattu, on tietysti sähköisen sulkijan vaatimaa reikää huomattavasti suurempi, joten taas pähkäillään, miten väärin rei'itetty taso saadaan ehjäksi ja maksettu tavara paikoilleen.

Tässä yhteydessä on pakko paljastaa, että olemme maksaneet lvi-töistä 59 tuhatta euroa. Se pitää toki sisällään kaiken, myös maalämmön asentamisen ja laitteet, mutta jotenkin olemme harhautuneet kuvittelemaan, että summaan sisältyisi myös hitunen halua kuunnella, mitä asiakas tahtoo ja mihin. Että ilmastointiputket eivät riippuisi niin alhaalla, ettei niiden alta pysty selkä suorana kulkemaan ja ettei astianpesukoneen putkia asennettaisi niin, ettei kaapinovi mene kiinni. Mutta ei siihen kuulkaa sisälly. Siitä pitää maksaa vielä enemmän. 

4 kommenttia:

 1. huoh.. kiitos että jaat kanssamme myös nämä epäonnistumiset! (LVI-asentajan) Se toivottavasti auttaa aloittelevaa raksaajaa, ainakin sen hahmottamisessa että tosi tarkkana pitää olla ammattilaistenkin kanssa, mitä vain on odotettavissa..

  VastaaPoista
 2. Kraa, 59 tuhatta ?! Huhhei. Meillä kun talo tuli kolmessa palassa sisustusta vaille valmiina, ei tuollaisia kuluja ole eriteltynä missään. On se talokin toki maksanut. Omaa putkaria ollaan käytetty tuntihinnalla ehkä kaksi-kolme päivää, joten puhutaan vielä satasista. Meillä on myös ollut talotehtaalle kuuluneiden lvi-töiden osalta erittäin paljon ongelmia, mutta kaikki tiedossaolevat ongelmat on myös korjattu sellaisiksi joillaisiksi ne tilattiin, ilman mitään lisälaskuja luonnollisesti. Tässä asiassa on ollut eduksi se, että paskan lvi-firman ja meidän välissä on talotehdas jonne olen kaiken valituksen voinut työntää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas ainoastaan betonielementit ja muutamat erikseen laskutetut hommat ovat tulleet "talotehtaalta" ja kaikkiin muihin urakoihin on palkattu tekijät erikseen. Kyllä minäkin olen moneen otteeseen ja monen laskun kohdalla taivastellut, että miten hitosti talon rakentaminen vie rahaa, voiko tämä edes olla totta. Jälki ei kaikilta osin ole mitenkään priimaa ja reklamoinnilla näyttää olevan hintansa silläkin: "palvelu" muuttuu entistä nuivemmaksi ja korjausaikataulut ovat niin löyhässä lieassa, ettei ihan tiedä, tullaanko huomenna vai vasta jouluna. On ärsyttävää olla "ammattilaisten" armoilla, ei sovi luonteelleni ollenkaan. :-) Siksi on sovittu, että S hoitaa yhteydenpidon. Jäävät noitumiset ja sopimusten irtisanomiset väliin. :-)

   Poista
  2. Tuo on jännä miten otetaan itseensä vaikka puutteista huomauttaa ihan asiallisesti. Esimerkiksi antennipiuhaa odoteltiin meillä 7 viikkoa, ja pariin kertaan kyllä kuultiin että on se siellä mutta me (tyhmät rakentajat) ei vaan löydetä sitä. Viimein kun saatiin sähkäri paikalle, sanamuoto oli "on se siellä, mutten vaan löydä sitä, vedän uuden". Kyllä oli hymyssä pitelemistä.. :D

   Toki jossain vaiheessa on myös löytynyt piste jossa oman asiallisuuden kanssa ollaan oltu jo rajoilla. Tällainen löytyy esimerkiksi siitä, kun talotoimittaja sanoo luovutuspäivän jo mentyä ettei tiedä milloin talo on valmis, eikä suostu sitä meille edes kertomaan ellemme vastaanota keskeneräistä urakkaa nyt heti. Saatoin sanoa mielipiteeni siten, että se tuli vastapuolelle hyvin selväksi. ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...