BETONIT ESILLE


Mainitsin edellisessä postauksessa meillä olevan jonkin verran raakaa betonia seinissä. Kellarista tuota harmautta löytyy kokonaisen käytävän mitalta. Kaverikseen se on saanut Boråsin Herbarium-tapettia, koska muuten käytävä olisi aikamoinen vankityrmä.

Emme ole tehneet betonielementille mitään - paitsi siinä tapauksessa, että tekemiseksi lasketaan rakennuspölyn imurointi/harjaaminen. Seinässä näkyy siis kaikki, myös asennuskoukkujen reiät ja kolot, kuten oikeassa alareunassa oleva kuva paljastaa. Tuossa kuvassa myös seinän sävy toistuu oikeimpana - ööö, luulisin.

Kellarin piiiiitkälle käytävälle on myös päätynyt penkki, jota alun alkaen kaavailin sohvapöydäksi keskikerroksen olohuoneeseen. Ei se sinne käynyt, mutta kellariin kyllä. Penkin yläpuolella on taas liuta aikoinaan Pariisista rahtaamiani gallerioiden näyttelyjulisteita. Niitä saattaa ilmaantua seinälle vielä lisääkin, kunhan löydän ne varaston kätköistä.

Käytävän lattia on päällystetty puujäljitelmälaatalla. Päädyimme laattaan siitä syystä, että käytävän varrelle sijoittuvat saunatilat ja kodinhoitohuone, joista voi joskus kuvitella kulkeutuvan kaksi vesipisaraa käytävänkin puolelle.

Käytävälle tarkoitettu sisalmatto on nyt ollut kaksi kuukautta pesulassa, muistin sen juuri. Pitääpä huomenna käydä hakemassa se ja toivoa sitä ennen, ettei matto-parkaa vielä ole ehditty laittaa matonkuteiksi.

Mukavaa iltaa!

7 kommenttia:

 1. Kai siinä joku pintakäsittely on? Meillä betoniseinät on käsitelty pölyämisen estämiseksi Sauna-supilla. Hyvältä kyllä näyttää talonne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, ei me olla läästitty mitään niihin betonipintoihin! Pitääpä ottaa puheeksi tuo Sauna-supi. Meillä on näet iso betoniseinä myös makuuhuoneessa enkä totisesti haluaisi huomata nukkuvani jossain pölykasassa.

   Poista
 2. Ihanan naköstä! Näissä toisten kodeissa on just ihanaa se että ne on ihania, niitä on kiva katella jne. mutta niistä suurinosa on semosia joiden kans ei ite osais omassa kodissa asua. Tuo teidän betoniseinä on mahtava ja tapetti, penkki ja kaikki käy toistensa kans mahtavasti yhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :-) Olen samaa mieltä kanssasi; on mukavaa ihailla toisten koteja, mutta luontevimmin sitä varmasti osaisi asua vain omassaan. Myönnän kyllä auliisti olevani välillä liikenteessä ipuhtaasti teollisuusvakoilumielessä ja miettiväni, miten jonkun loistoidean saisi toteutettua itse. Ei ne kyllä koskaan ihan yksi yhteen onnistu. :-)

   Poista
 3. Upea seinä, ja käytävä on hieno kokonaisuus! Voisin kyllä ottaa omaankin kotiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :-) Äitini yritti aikanaan ylipuhua meidät "tekemään betoniseinälle jotain", ja hetken aikaa sitä kai mietimmekin. Yhtään toimivaa ajatusta ei vaan laskeutunut päihimme, joten pitäydyimme alkuperäisessä betoniseinäsuunnitelmassamme - kuten myös muidenbetoniseiniemme osalta, joille olisi samaisen mielipidevaikuttajan mielestä pitänyt "tehdä jotain".

   Poista
  2. Don't fix it, if it ain't broken ;). Voin kuvitella, että iäkkäämpien ihmisten silmissä nämä nykyiset betonipinnat ovat ihan käsittämättömiä ratkaisuja. Meidän raksamiehetkin, jotka ovat vähän meitä vanhempia ja konservatiivisempia, ovat jo ilmaisseet syvän kummeksuntansa ja epäilyksensä meidän tulevaa betonilattiaa kohtaan...

   Olen viimeiset pari päivää kahlannut teidän raksaprojektianne läpi! Teillä on todella ihana talo ja paljon sellaisia ratkaisuja, joihin olen itsekin päätymässä (esim. nuo iki-ihanat sormipaneelit, vaikka mulla onkin vielä miehen pää käännettävänä siinä asiassa ;)).

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...