EI PALA TAKKA


Huh, olipas aikaansaamaton viikonloppu! Ainakaan talo-mielessä ei tullut tehtyä mitään ja jos ei sunnuntain lastenkutsuja lasketa, niin ei oikeastaan mitään muutakaan. Maanantai alkoi kuitenkin ihan vauhdikkaasti. Saimme tilattua olohuoneen isoihin ikkunoihin motorisoidut verhot ja vieras- ja pukuhuoneeseen sälekaihtimet. Loppuu se näyteikkunaeläminen vihdoin meilläkin. :-)

Jos vielä reilu viikko sitten valittelin kodin kuumuutta, niin nyt ovat betoniseinät viilentyneet siinä määrin, että takkaankin tekisi mieli laittaa tuli. Mutta ei me laiteta.


Muuttotarkastuksen yhteydessä saimme kyllä "kaikki ookoo" -leiman takkapapereihin(kin), mutta sillä ehdolla, että takkarakennelma avataan(?!) alhaalta ja ylhäältä käsin. Tarkastushenkilö haluaa näet varmistua, että suojaetäisyyssäädökset täyttyvät eikä hänen pintapuolisesti kiikaroimansa 15 senttiä ollut vain harhaa. 

Juu, pidän erittäin järkevänä sitä, että säädöksiä noudatetaan, varsinkin, jos niiden täyttämättä jättämisestä voi palaa koko mökki. Sitä en sen sijaan ymmärrä, että miten jotain suojaetäisyyttä ei ole varmistettu tekovaiheessa? Pelkkä ajatuskin siitä, että kohta revitään vaivalla kasattua seinää ja kattoa saa jälleen kerran aikaiseksi ei-toivottuja tuntemuksia. Niiltä välttyäkseni olen jopa valmis lupaamaan, etten sytytä takkaan yhtään nuotiota ikinä, mutta S on yllättäen toista mieltä.

Huh, kyllä on omakotilaisuus välillä aikamoista. Silloin pieni kerrostaloasuja minussa nostaa päätään, joka vaatii pelastautumaan kun vielä voi. Siis jos voi. Hmm. Ei vissiin voi.

Stressitöntä viikkoa!

3 kommenttia:

 1. Voi harmi!! Eikö teille oo tehty rakennusvaiheessa hormitarkastusta ja siinä samalla tarkistettu nuita suojaetäisyyksiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meillä mitään sellaista ole ollut. Takantekijän piti kyllä kuvata kaikki työvaiheet ja kriittiset kohdat, mutta olen siinä ymmärryksessä, että kuvat ovat "kadonneet". Kaikista hassuinta on, että jos hormimme ei olisi CE-hyväksytty, vaan itse muurattu, niin mitään suojaetäisyyksiä ei edes kyseltäisi. Nyt tuo 15 senttiä on ihan ehdoton - ei sillä, ettenkö itsekin haluaisi, ettei mitään palamaan syttyvää ole kovin lähellä hormia. :-)

   Poista
  2. Meillä muurari muuras piipun ja takan, piippu ku oli tehty piti pitää hormikatselmus jossa oli me, vastaava ja rakennustarkastaja! Tuosta tehtiin sitte pöytäkirja. Jos teillä on tuo "teräspiippu" niin tuskin sillon tosiaan mitään katselmuksia tarvi tehdä. Nyt vaan takantekijään yhteyttä, että kuvat kiitos! Tsemppiä! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...