INSPISTÄ OOTELLESSA


Jaa-a, minulla on tiedossa itsellinen viikonloppu S:n työmatkaillessa San Franciscossa ja A:n syyslomaillessa isovanhempien luona. Ajattelin uhrata (pakon edessä) toisen vapaapäivistä suursiivoukselle ja  toisen kulttuuririennoille. Nyt pitää vaan toivoa, että talventulo lakkaa tähän päivään jotta saan luikasteltua liityntäparkkiin jättämäni auton kotiin. Jos en tänään, niin viimeistään sunnuntaina.
Mikäli ehdin, voisin myös hieman tuskailla kellarikerroksen sisustamista. Ajattelin jo ennakkoon, että tuo (lisä)tila tulisi olemaan vaikein savotta, ja olen sinnikkäästi elänyt tuota ennustetta todeksi. En saa mitään otetta tyhjyyttään kumisevasta 60 neliöstä. 

Perusasiat tilassa ovat valmiita: pinnat on tehty  ja suurimmat tarvekalutki löytyvät: Huoneessa kojottaa suuri kulmasohva, Hulluilta Päiviltä viime tingassa hankittu villamatto ja iso liuta Artek-valaisimia (joita en saa sammumaan).
 



Tilan takaseinä on maalattu mustalla liitutaulumaalilla (1.) lukuun ottamatta pätkää, jolle on asennettu vaaleanharmaa Muunto-seinä (2.). Liitutaulu-/Muunto-seinää vastapäätä olevalla seinällä on koko seinän pituudelta matalia Bestå -kaappeja (3.), jotka kätkevät sisuksiinsa A:n piirretyt elokuvat ja cd-levyt.

Sohvan edustalla oli jo tummanharmaa matto, kun keksimme lauantaikiireen keskellä porhaltaa Hulluille Päiville hakemaan kuvastosta bongaamaani villamattoa (4.). Suurin koko oli jo myyty loppuun, mutta keskikokokin menee - ei sillä, etteikö isompi koko olisi ollut parempi.

Söderhamn-kulmasohvalla (5.) ei ole tainnut vielä kukaan istua, vaikka tilaa olisi suuremmallekin joukolle elokuvan katsojia. Tässä vaiheessa en siis osaa sanoa sohvan käyttökelpoisuudesta vielä mitään. Väri on kyllä kaunis ja sopii loistavasti harmaan eri sävyjen kaveriksi.

House Doctorin Light Housen (6.) ajattelin myöskin löytävän kodin kellarista. Tilassa on vaan jo nyt ihan järjetön määrä valaisimia - neljä Artekin valkoista A338:a liitutauluseinän edessä ja yksi musta A110 sohvapöydän yläpuolella - että voi mennä vähän vitsin puolelle, jos sinne vielä yrittää yhden lampun änkeä. 

Suuri tilaa muokkaava elementti tulee olemaan verhot, joita voisin viikonloppuna koittaa metsästää. Tai siis oikeastaan kangasta niihin, sillä valmisverhoista tuskin löytyy mitään kaavailemaani käyttötarkoitukseen sopivaa.

Että inspistä ootellessa siis. :-)

Mukavaa viikonloppua!

2 kommenttia:

 1. Hyvältähän tuo suunnitelma näyttää, siitä se huone lähtee kehkeytymään. Vai ei valot sammu..;) Sama pelko itselläni kun sähkäri eilen valaisi minua KNX-paneelien käyttämisestä, kosketusnäytöissä on kahdeksan sivua ja jokaisella sivulla kahdeksan eri toimintoa, argh!

  Onnea verhojen metsästykseen, eiköhän sieltä jotkin kivat kankaat löydy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut kyllä verhojen katselusta mitään, minulla meni näet kaksi päivää selvitä lauantaina täysin pahaa aavistamattomasti aloittamastani suursiivouksesta. Urakka ei kyllä kauheasti herättänyt intohimoja ryhtyä vastaavaan ihan lähitulevaisuudessa - nyt on siis mietinnässä muutkin avut kuin pelkkä robotti-imuri. :-) Ja mitä tulee kellarin sammumattomiin valoihin, niin niiden osalta päädyin varsin perinteiseen ratkaisuun: kiskoin pistokkeet irti katosta, niin johan sammuivat. :-) Tutustun siihen KNX:n käyttöoheeseen sitten paremmalla ajalla - joka siis suomeksi käännettynä tarkoittaa sitä, että S kertoo käyttökelpoisimmat toiminnot ja miten niitä käytetään. :-)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...