OMA PIHA - IHAN PARASTA


Omakotitaloasumisessa tähän asti ehdottomasti ihan parhainta on ollut kesäpihanlaitto. Edustan pihaihmisenä sitä koulukuntaa, joka toivoo kaikkea olevan ja paljon. "Pienimuotoisten" budjettiylitysten takia pihabudjettimme oli tälle kesälle miinusmerkkinen, mutta omin voimin taiteiltuna saimme killinkimme riittämään ihan hyvän matkaa. Se saattoi kyllä tarkoittaa sitä, että muutama kesämekko jäi itseltäni ostamatta ja S:lta hifi-laitteisiin investoimatta. :-) 

Nyt syksyn myötä kun taimitarhoissa ovat alkaneet kaikenlaiset alet, olen rohmunnut taimia valtavat määrät. Ja koska en tiedä kasvien kasvattamisesta yhtään mitään, voin tietämättömyyden turvin iskeä ne maahan - oli sille nyt otollinen hetki tai ei. Niinpä meillä on etupihallakin nyt koristearonia- ja toisella puolella orapihlaja-aita. :-)
 


Koska jouduimme aikoinaan etsimään kaupungin viemäriverkostoon liittymiselle alkperäisestä poikkeavan reitin, meillä ei ole takapihallamme yhtään puuta muistuttamassa vanhasta mustikkametsästä, joka tontilla kasvoi ennen meidän tuloamme. Se myös tarkoittaa, että takapihamme "altistuu" auringonpaisteelle aamun ensisäteistä ilta-seitsemään. Näkymä tontinrajalla kiemurtavalle kuntopolulle on myös varsin antava, mikä tällaiselle "omaa rauhaa" rakastavalle ihmiselle on ihan kauheutta. 

Takapihamme on myös kahdessa tasossa - kiitos kivimuurin, jonka jo viime syksynä askartelimme. Alaosa pihasta on vasta muotoutumassa, mutta yläosassa kasvaa jo kaikenlaista, nurmikkokin. Näköesteeksi olemme istuttaneet pari kirsikkapuuta ja tontinrajalle kolme isoa (mutta honteloa) vaahteraa. Kyllä siinä taitaa kuitenkin hetki vierähtää, ennen kuin niistä mitään suojaa saa.


Piha-asioissa ihan parhautta on ollut, kun on saanut kesän mittaan huomata, miten joku pieni taimi on villiintynyt ihan kokonaan ja kasvanut isoksi puskaksi. Panostimme kyllä kaikenlaisiin erikoismultiin ja lannoitimme joka välissä - kai sillä(kin) jotain vaikutusta on ollut. Nyt sitten vaan jännätään, miten piha selviää ensimmäisestä talvesta. Että onko sama istutusurakka edessä taas ensi keväänä? 

Iloista tiistaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...