TAPETTIA TAKAKONTIN TÄYDELTÄ


Huh. No nyt on rautakauppaturnee lätäkön toiselle puolelle tehty ja takaisinkin palattu. 

Tallinnan-retken ehdottomasti parhainta antia oli eksyminen tapettikauppaan, jonka Borås-valikoima oli laajin koskaan näkemäni ja hinnat, noh, aivan järkyttävän edulliset. Itse asiassa niin edulliset, että luulimme ensin niiden olevan neliöhintoja, vaikka ei kai tapettia neliöittäin edes myydä. :-)

Olisin voinut unohtua kauppaan koko viikonlopuksi, mutta muutama tunti sai riittää. Päädyimme lopulta tilaamaan kolmea eri Borås-tapettia kymmenen rullan edestä ja maksoimme niistä vähemmän kuin kahden Herbarium-tapettirullan tilaaminen maksoi ruotsalaisesta tapettikaupasta.


Raidallisen Oxford-tapetin valitsimme A:n huoneeseen. Valintakriteerinä oli, että tapettikuvion elinkaari saisi mieluusti olla pidempi kuin mitä pikkulapsiaika kestää, ja siksi sivuutin puhtaasti lastenhuonetapeteiksi luokitellut mallit kokonaan. Tapetin värimaailma on kuitenkin sellainen, että Hay:n Pinocchio-matto vapautui nyt yläkerran aulaan. Toisaalta Muuton harmaa valaisin sopii loistavasti tapetin kanssa, joten ihan kaikkea valinta ei sotkenut.

Eco White -tapetti taas on tarkoitettu meidän makuuhuoneeseemme. Tapetti on kuvioltaan niin plain, että sitä tulee huoneeseen kahden seinäpinnan verran.

Herbarium on valitsemistamme tapeteista ehdoton suosikkini. Se näyttää luonnossa vielä ihanammalta kuin ruudulta tuijotettuna, joten tuskin maltan odottaa, että pääsen tuijotttelemaan sitä seinälle läästittynä. Sen verran "rohkea" tapetin kuvio kuitenkin on, että loppusijoituspaikka löytyy turvallisesti kellarin käytävältä.

Matkalla tuli päätettyä myös aulan ja arkieteisen laatta. Siksi valikoitui oheinen puujäljitelmä, jolla saadaan taas vähän eloa muuten niin kalsealta vaikuttavaan keskikerrokseen. Sama lämmin puuteema jatkuu sitten heti kulman takana, kun vastaan tulee seinä, jonka paneloimme sormipaneeleilla.

Hmm. Näyttää siltä kuin olisin korviani myöten tapetissa, vaikka alkujaan julistinkin kyllästyneeni niihin. No, tämä ei ole suinkaan ensimmäinen asia, jonka kohdalla pääni pyörii kuin pössihaukalla. :-)    

Kuvat: www.borastapeter.com, oma kuva-albumi

5 kommenttia:

 1. Hei!Itsellä suunnitteilla samanlainen reissu pääsiäisen aikaan Tallinnaan/Pärnuun. Vinkkaisitko mihin tapettikauppaan eksyitte, jos vaikka tulisi samaisessa kaupassa piipahdettua.
  Tsemppiä raksaamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipä hei,

   tuo tapettiliike oli nimeltään Värvikeskus, ja se sijaitseee osoitteessa Peterburi Tee 52a. Tuon samaisen tien varrella on myös iso liuta rauta- ja kaakelikauppoja, joten sitä ravaamalla saa hyvinkin tuhlattua yhden päivän. :-) Meidän tämänkertainen keikkamme oli enemmänkin sellainen tiedustelukärpäsreissu, mutta kun tietää tarkalleen mitä etsii/tarvitsee, saa sen todennäköisesti huomattavasti halvemmalla Virosta.

   Kiitos myös tsemppiterveisistä ja samanmoisia myös sinne. Tsemppiä todellakin tarvitaan. :-)

   Poista
 2. Tulevatko tilatut tapetit kotiin vai minne? Mikä oli toimitusaika? Osaatko tarkemmin sanoa tuosta hinnasta, nimittäin Boråstapeter myy itse tapettejaan 44 e/m2 hinnalla.

  VastaaPoista
 3. Korjaus edelliseen, siis Mr. Perswall...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ostimme tuolta Tallinnasta ainoastaan Boråsin tapetteja. Rullahinnat olivat 19 eurosta (Eco White) 24 euroon (Herbarium) - mutta rullassahan on (kai) enemmän tapettia kuin neliön verran, joten neliöhinta on (kai) halvempi kuin tuo rullahinta. Meillä on myös yksi Mr. Perswall -tapetti (Secret Cities). Sen tilasin Englannista, ja neliöhinta jäi 30 euroon. Sellainen ongelma tuossa englantilaiskaupassa kuitenkin ilmeni, että kun myöhemmin yritin tilata erästä tapettia sitä kautta, niin he ilmoittivat lopettaneensa toimitukset Suomeen. Ai niin, noudimme nuo tallinnalaistapetit itse, koska meillä oli samalla kerralla myös muuta noudettavaa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...