KIVI- VAI PUUTALO?


Heti kättelyssä on todettava, etten (edelleenkään) tiedä talonrakentamisesta mitään. Meidän perheessämme minä en myöskään ole ollut se, joka asiaan on viime kuukausien aikana öitä myöten perehtynyt. Kiitos siitä kuuluu S:lle, joka on jaksanut ottaa selvää, kilpailuttaa, kysyä ja kommentoida silloinkin, kun itselle on jo ollut ihan sama.


Sen tiedän kuitenkin kertoa, että olemme (yhdessä) päätyneet kivitalovaihtoehtoon, tarkemmin sanottuna betonielementtitaloon, jonka meille toimittaa Potius.
Kivi ei ollut meille mitenkään itsestään selvä vaihtoehto. Pyysimme (ja saimme) tarjouksia myös useilta puutalotoimittajilta, sillä otaksuimme talon nousevan sillä tavalla nopeasti pystyyn, mikä meistä malttamattomista tuntuu tärkeältä. Samaan aikaan otaksuimme, ettei meistä olisi kiviharkkorakentajiksi juuri projektin pitkäkestoisuuden vuoksi.
Potiukseen törmäsimme, kun mietimme toteutusvaihtoehtoja (puutalomme) kellarille. Saimme tarjouspyyntömme mukaisesti Potiukselta tarjouksen kellarin toteutuksesta - mutta mukana oli myös toinen tarjous. Se koski koko talon toteutusta ja herätti oitis mielenkiintomme. Ai että kivitalo ja melkein silmänräpäyksessä?
Aikaa mielenkiinnon viriämisestä sopimuksen allekirjoittamiseen ehti kuitenkin vierähtää useampi kuukausi. Noiden kuukausien aikana S käänsi betonielementtivaihtoehdon osalta jokaisen käännettävissä olevan kiven, kyseli ja vatkasi niin, että tällaiselta halki-poikki-ja-pinoon -ihmiseltä oli palaa hihat. "Miksei me vaan voida allekirjoittaa sitä sopimusta?!" "Kyllä me allekirjoitetaan, mutta vielä pitää selvittää yksi juttu…"
Potiuksessa meihin (siis S:ään) suhtauduttiin äärimmäisen kärsivällisesti, vaikka kuukaudet kuluivat emmekä saaneet raapustettua nimiä papereihin. Aina oli se "yksi kysymys", joka piti vielä kysyä. Saadut vastaukset olivat joka tapauksessa sellaisia, että kevään kuluessa muut vaihtoehdot putosivat yksi toisensa jälkeen pois.
Niin. S on ehkä keskimääräistä kiinnostuneempi KAIKESTA eivätkä sellaiset ihmiset tee isoja päätöksiä kädenkäänteessä. Tällaisen hätähousun ei parane olla kuin kiitollinen siitä työstä, jonka toinen on valmis tekemään yhteisen unelman eteen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...