KEITTIÖ TILAAMISTA JA TEKEMISTÄ VAILLE VALMIS


Edellisen kerran olimme keittiösuunnitelmien kimpussa talvella 2007, kun remontoimme entisen kotimme keittiötä. Silloin halusimme valkoisen rinnalle pähkinäisiä sävyjä, tällä kertaa värimaailma on haalistunut kauttaaltaan valkoiseksi - saarekkeen puista työtasoa lukuun ottamatta.
Vaikka emme ole vielä valinneet keittiön toimittajaa, suunnitelmat ovat jo selvillä.
Kuvat: ValantiFinnish Design Shop ja Kustavin Puu
Rohkein vetomme keittiön osalta on, että luovumme yläkaapeista. Käytimme edellisessäkin keittiössä kuivauskaappia lautaskaappina, joten luovumme mieluusti huterista(?) ritilähyllyistä. Ala-/yläkaappirivistön sijaan meille on tulossa yli neljä metrin edestä korkeita kaappeja. Kaksi niistä tosin on varattu integroiduille jääkaapille ja pakastimelle. Kaappiseinälle sijoitetaan myös mikro, uuni ja lautaslämmitin - viimeksi mainittu lähinnä siitä syystä, että mikro ja uuni eivät ole samankorkuisia ja näyttävät vähän eriparisilta, jos ei mikron alle tule jotain kuromaan korkeuseroa kiinni.


3,6-metrinen saarekkeemme saa puolestaan niellä vesipisteen, induktiotason ja kalusteisiin integroidun astianpesukoneen. Toiseen päähän saareketta on myös tulossa 1,2 metriä pitkä "ateriointitila". Saareke on metrin leveä, joten keittiön puolelle tulee normisyvyisiä laatikostoja ja ruokailutilan puolelle vähän kapeampia.

Meillä oli entisessä kodissa ruokapöytänä Katri Valantin Ruutu-ruokapöytä, ja siitä koko 210x100. Tuo pöytä on meille passeli jatkossakin, mutta nykyiset tuolit menevät suosiolla vaihtoon. Haaveilen puisen keittiötason kanssa samaa linjaa noudattelevista penkeistä ja pöydän molempiin päihin sijoitettavista tuoleista, mutta saa nähdä. Mieluisia tuoliehdokkaitakin on iso liuta, ohessa vain muutama niistä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...