SISÄÄNKÄYMISIÄ JA ULOSLÄHTÖJÄ


Pakolliseksi muodostunut sääkatkaus heti alkuun, sillä nyt sitä lunta sitten tulee! Saapas nähdä, kertyykö valkoista tarveainetta sen verran, että ihan lumenluontihommia olisi viikonloppuna tiedossa. :-)

Olisi kyllä kivaa, jos lunta nyt saataisiin sen verran, ettei eteiseen kantaudu joka kerta sisäänastuttaessa hirveä kasa hiekkaa keskeneräiseltä pihalta. Näin talviaikaan - ja todennäköisesti aina - on kiva, että paraatieteisen vieressä on arkieteinen. Sieltä me rymyämme sisään kurasine kenkinemme ja pääsisäänkäynti säilyy siistinä. :-)
 Meidän piti ensin hankkia vieraseteiseenkin liukuovellinen vaatekaappi, mutta sitten meistä tuli avaruuden puolestapuhujia ja korvasimme kaapin Knix(Knax) -vaatekoukuilla. Ne me öysimme Illums Bolighusista viimekeväisellä Kööpenhaminan-retkellämme, mutta vastaavanlaisia viritelmiä taitaa olla muillakin nimillä.

Koska meillä on vaatekaapit arkieteisessä, naulakossa roikkuu ainoastaan vieraiden takit. Toisaalta jos ikinä koskaan tulemme katumapäälle nykyisen vaatesäilytysratkaisun suhteen, KnixKnaxit on helppo korvata jollain muulla. Esimerkiksi joku ikiaikaisen vanha vaatekaappi voisi ratkaisuna jutella mulle. :-)

Jaa-a, eteisestä kun tänään päästään sisälle, koittaa siivouspäivä. Robotti-imurimme on karannut meiltä jonnekin tosi hyvään piilopaikkaan, joten imurin varteen pitää tarttua ihan ite. 

Huomenna S on luvannut saada aikaan suuria ja asentaa vihdoin ja viimein ylimmän kerroksen integroitavaksi tarkoitetun pyykinpesukoneen ja kellarikerroksen kodinhoitohuoneen integroitavan jääkaapin ovet paikoilleen. Ehtona on, että me A:n kanssa olemme mahdollisimman kaukana tapahtumapaikasta, mikä ei tuottane meille mitään ongelmia. :-) 

Iloista viikonloppua!
  

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Heipä hei, ja kiitos. :-) Hankimme tuon Pentikin penkin muutama syksy sitten Stockan Hulluilta Päiviltä. Sen jälkeen en ole siihen missään törmännyt, yritin nimittäin saada samanmoisen toisenkin, mutta ilmeisesti se on poistunut Pentikin valikoimista.

   Poista
 2. mistä ostit naulakot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tuo naulakko on "tuliainen" viime keväiseltä Köpiksen-reissultamme. Siellä sitä myi monikin sisustuskauppa, mutta me ostimme omamme (2 kpl, yhdessä 8 vaateripustinta) Illums Bolighusista. Aivan kuin olisin kuitenkin nähnyt vähän samantapaista - ellen samaa - naulakkoa myytävän myös Stockalla...

   Poista
 3. Teillä on kaunis eteinen, olen käynyt katsomassa näitä kuvia monta kertaa. Sekä penkki että jakkara ovat myös aivan hurmaavia <3. Tosi ihanaa, kun eteisenne on noin avara, ja isot peilit ovat myös hienot (mistä olette ne hankkineet?).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :-) Tuohon avaruusasiaan vaikutti merkitsevästi "radikaali" päätöksemme jättää kaapit pois tuosta eteisestä. Niiden kanssa siitä olisi todennäköisesti tullut arkieteisen tapaan kapea ahdas käytävä. Iso(t) peili(t) oli(vat suunnitelmissa mukana heti alusta asti. Ensin oli tarkoitus teettää koko seinän kokoinen peili, mutta sitten huomasimme jollain Ikea-retkellämme nuo Hovet-peilit, joilla on korkeutta 196 senttiä ja leveyttä 78. Ne ajavat asiansa paremmin kuin hyvin ja tuovat osaltaan tilan tuntua tuohon sisääntuloon.

   Sellainen työtapaturma meille kyllä sattui, että kaikki ulko-ovemme tulivat vahingossa(?) yksivärisinä, siis että ovi on samanvärinen sisältä ja ulkoa. Tarkoitus oli, että ovi olisi sisäpuolelta valkoinen eikä harmaa, kuten ulkopuolella. Harmaana se jotenkin huutaa, että "TUOSSA ON OVI!", mutta tajusimme asian vasta kuukausia ovien käyttöönoton jälkeen. Niin meitä.

   Poista
 4. Hihhii, ei se ovi sitten kovin kovaa huutanut. :D Mun mielestä tuo on kaunis noinkin, vaaleaan ja väljään tilaan kyllä mahtuu tumma ovi (mutta meillä itselläkin on tulossa sisäpuolelta valkoinen ovi, joten ymmärrän ajatuksesi :)). Mä muuten löysin juuri äsken nuo samat peilit Ikean sivuilta, kun rupesin kuvasi innoittamana metsästämään meidän eteisen peilejä! Ja samaiset peilit kaksi rinnakkain taitaa tulla meillekin, vaikka tarkoituksemme oli myös teettää iso peili eteisen seinälle :). Meille tulee eteiseen ensin sellainen vähän aulamaisempi tila, johon tulee peilit, penkki ja avonaulakoita, ja sitten siitä lähdetään oikealle kohti muita huoneita, ja siinä on ikään kuin käytävä, jonka alkuun sitten tulee liukuovikaappi. Ja rönttävaatesäilytys tulee erilliseen vaatehuoneeseen eteisen yhteyteen, jotta ulko-ovelta avautuisi väljä ja harmoninen tila eikä lasten toppavaate- ja kenkämeri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kuulostaa loistavalta ja ennen kaikkea toimivalta suunnitelmalta. :-) Meillä tuo ulkovaatekaaos löytyy arkieteisestä, jonne on oma sisäänkäyntinsä tuosta pääsisäänkäynnin vierestä. Tuollainen vaatehuone mekin oltaisiin ehdottomasti tarvittu, sillä vaikka meitä on vaan kolme, niin kun me kaikki aamulla yhtä aikaa tungemme arkieteiseen itseämme ulkotamineisiin sullomaan, niin tunnelma on käsinkosketeltavan tiivis ja toisinaan erittäin räjähdysherkkä. :-) Eteinen tuntuu "turhalta" tilalta, mutta kyllä se tällä ilmastolla on aika hitsin tärkeä tila ja ansaitsee muutaman suunnitteluminuutin sekin.

   Minäkin kävin Ikean sivuilla muistin virkistykseksi katsomassa, että mikä tuo meidän peili olikaan nimeltään ja huomasin, että Hovetilla oli hintakin tippunut. :-)

   Poista
 5. Ei tuo meidänkään vaatehuone mikään tilaihme ole, koska sitä ei alun perin suunniteltu tähän käyttöön ollenkaan vaan idea syntyi vasta matkan varrella. Mutta lasten ulkovaatteet on tarkoitus laittaa sinne kokonaan ja aikuisten sitten siihen eteisen liukuovikaappiin. Pukemistilaa löytyy vaatehuoneesta (joka tosin on aika kapea), eteisen aulasta ja liukuovikaapin edestä. Tuosta vaatehuoneesta ei ole omaa uloskäyntiä, vaan sinne mennään eteisestä. Salaisesti olen ajatellut, että lapset saavat heittää vaatteensa sinne vaikka pitkin lattiaa, kunhan eivät vain jätä niitä eteisen puolelle lojumaan ;). Tuolla ne ovat poissa silmistä ja mun mielenrauhaani häiritsemästä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...