TERVEISIÄ TAMPEREELTA!


Kuten jo edellisessä postauksessa tulin maininneeksi, mekin teimme kunnon talonrakentajien tavoin eräänä heinäkuisena lauantaina pyhiinvaellusmatkan Tampereen asuntomessuille.

Edellisen kerran kävimme pari vuotta sitten Kuopion asuntomessuilla, ja todettava on, ettei Tampere alueena aivan vetänyt vertoja Kuopiolle. Mutta järvimaiseman kanssa on hankala käydä kisaamaan - muulla kuin järvimaisemalla.

Asuntomessukävijänä olen onneton. Kiinnitän huomiota epäolennaisuuksiin, tuskastun peräkanaa kulkemiseen alta aikayksikön ja olen kahden talon jälkeen valmis luovuttamaan. Onneksi on mies, joka käy tunnollisesti läpi jokaisen talon, kuvaa kiinnostavimmat ja vaihtaa muutaman sanan meidän projektimme kannalta mielenkiintoisten näytteilleasettajien kanssa.

Mitä messuilta sitten jäi takataskuun?

Betonilattia - olemme ajatelleet, että keski- ja kellarikerroksen lattiat olisivat märkätiloja lukuun ottamatta betonia. Tämänvuotisilta asuntomessuilta betonilattioita löytyi moneen lähtöön. Opimme, että meidän makuumme sopii vaaleasävyinen (mahdollisimman lähellä valkoista oleva) betonilattia, jotta vältymme "autotallivaikutelmalta". Sellainen on meille liian teollinen.

Betoniseinä - näimme myös muutamia betonipintaisiksi jätettyjä seiniä, joista pidimme lähes poikkeuksetta kaikista. Ymmärsimme kuitenkin, että siinäkin maltti on valttia. Ei siis kauttaaltaan betoniseinäisiä huoneita meille, vaan vain muutama seinä käsittelemättömälle betonipinnalle. 


Epäsuora valaistus - messuilta löytyi monta taidokasta esitystä epäsuoran valaistuksen toteuttamisesta, ja muutama niistä kopioituu varmasti myös meille.


Enemmän tilaa eteiseen - meille on keskikerrokseen tulossa ns. paraatieteinen ja sen viereen arkieteinen, joihin kumpaankin on oma sisäänkäyntinsä. Messuilla ymmärsimme, että tämänhetkisillä suunnitelmilla toteutettuna arkieteisestä on tulossa käytännön kannalta liian ahdas. Nyt olemme pyöritelleet piirustuksia tovin ja luulemme löytäneemme ratkaisun lisätilan saamiseksi arkieteiseen.


Isot valkoiset kaakelit - niitä oli käytetty lähes jokaisen messutalon vessoissa ja/tai märkätiloissa, ja ne näyttivät kauniilta. Niitä tulee myös meille - ainakin saunan pesutiloihin ja yläkerran kylpyhuoneeseen. 


Pihat - vaikkei kyse mistään puutarha-/tai pihamessuista ollutkaan, niin messupihojen läpi taivaltaessamme opimme, että pihaankin on syytä panostaa. Palkkasimme oitis pihasuunnittelijan, sillä oma kasviaistuntemus rajoittuu voikukkaan ja tulppaaniin, eikä niillä pihaa rakenneta.


__________________________________


Tänään taisi olla viimeinen messupäivä, ja pian talot täyttyvät oikeista eläjistä ja elämistä. Kiitos, että saimme tallustella kodeissanne ja onnea uusiin asujaimistoihin!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...