VALOVIIVOJA KEITTIÖN KATTOON


 Terveisiä lamppukaupoilta. S oli eilen vahingossa bongannut, että Annankadun Highlight valaisinstudio myy tänään mallivalaisimiaan vähintään 60 prosentin alennuksella. Ei siis muuta kuin aamutuimaan studion ovea kolkuttelemaan.

S ottaa valaistusasiat minua huomattavasti (siis todella huomattavasti) vakavammin. Itse jaksoin suunnitteluvaiheessa raahautua valaisinsuunnittelijamme pakeille kerran, S taas ravasi siellä harva se viikko ja sai suunnittelijankin kehumaan omaa innokkuuttaan valaistuksen suhteen. Ei sillä, ettenkö itsekin arvostaisi S:n paneutumista ja suunnittelijan kanssa yhteistyössä aikaansaatua lopputulosta.


Huomasin S:n napsineen kesäisellä Tampereen asuntomessureissullakin valtavasti kuvia kohteiden valaistuksista. Joukosta löytyi myös pari kuvaa kattoon upotetuista valoviivoista, joita hankimme tänään Highlightista keittiöömme. Saarekkeen ylle tulevalla on mittaa 3,3 metriä ja takaseinän kaappirivistön valolippaan tulevalla peräti 4,2 metriä ja siinä on himmennintoiminto. Kaappirivistöllä on itse asiassa pituutta 4,8 metriä, mutta 4,2 metriä on valoviivan ehdoton maksimipituus. Meille kuitenkin vakuutettiin, ettei puuttuvia kymmensenttisiä maallikkosilmin huomaa.

Tuo kaappirivistön valolipan valoviiva on tämänpäiväinen keksintö ja täysin Highlightin asiantuntevan myyjän ansiota. Itse olimme siinä luulossa, että valolippa on toteutettava spotein, joista syntyvät valokiilat eivät ole koskaan olleet lähellä sydämiämme. Täysin spotitonta yleisvalaistusta emme mekään pysty luomaan, vaikka yritämmekin niitä vähän vältellä.

Seuraavaksi kodinhoitohuoneen kimppuun. Olemme aikeissa ottaa tulevan kodin kaikki kaapit ja keittiön Saari-keittiöiltä, ja tilaus on vahvistettava tämän kuun aikana. Kodinhoitohuoneen osalta on kuitenkin joitain solmukohtia, jotka vaativat vielä jumppaamista. 

S:n  ottamat kuvat Tampereen asuntomessuilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...