ÄITI ROKKAA


Niisk. Aamu alkoi perinteisellä äitienpäiväaamiaisella A:n päiväkodissa, ja vaikka tilaisuus on aina liikuttava, tällä kertaa se oli sitä erityisesti. 

Pienenpieni päiväkoti on saanut kaupungilta (aiheesta) purkutuomion ja sen ovet sulkeutuvat lopullisesti toukokuun viimeisenä päivänä. Oli siis haikean iloista kuunnella, kun viimeisiä hetkiä yhdessä oleva lapsijoukko räppäsi(!) meille äideille räpin "Saako äiti rokata?" - lippalakit vinossa tietysti ja kädet asiaan kuuluvasti vispaten. Niisk.

Juhlatunnelmista työmaalle. Siellä takkaseinä on kuukausien uurastuksen jälkeen tavoittanut lopullisen olomuotonsa. Tai no. Seinään upotettavat kaiuttimet on vielä asentamatta, mutta kolot ovat jo olemassa.

Takan alapuolelle jäävä taso kätkee sisälleen subbarin ja on syystä epäsymmetrinen. Aion nimittäin tyrkätä halkokorin laitaan, johon taso ei ulotu. Subbariaukon (voikohan niin teknisesti asian ilmaista) eteen tulee valkoinen suojus - siis sellainen kuin kaiuttimien päällä usein on. Sama pätee myös sivuilla kojottaviin kaiuttimiin, joten lupaus siitä, ettei mikään muu kuin takka pomppaa seinästä silmille, pitäisi täyttyä. 

Huh. Oli se kyllä aika vaivalloinen tehtävä tuo takkaseinä, vaikka lopputulos hyvin yksinkertaiselta näyttääkin. Vielä pitäisi saada hinkutettua viinikaappi tuohon sivussa näkyvään koloon. Siihen se on näet taas vaihteeksi tulossa. Välillä olin jo heivaamassa kaappia kellarin kodinhoitohuoneeseen ja täyttämässä sivuun jäänyttä aukkoa haloilla, mutta sitten palasin taas alkuperäiseen suunnitelmaan. 

Aion ehkä vielä tovin pitkittää maalaussavotan aloittamista ja lähteä seuraavaksi korvamerkitsemään sohvia. Kulmasohva-aikeista on taas ainakin semisti palattu siihen ajatukseen, että tuohon takan tietämille tulisikin yksi kolmen- ja yksi kahdenistuttava sohva.

Iloista keskiviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...