LATTIA SIJOILLAAN


Tai siis onhan meillä ollut lattia jo iät ja ajat, mutta nyt on myös se lopullinen lattia siellä missä pitääkin. Ainakin keskikerroksessa. Saamassani kuvalähetyksessä betonilattia näyttää vielä kovin, kovin kiiltävältä, mutta ei hätää, se haalistunee lauantaihin mennessä puolikiiltäväksi. :-)


Juuri valetulla lattialla saa seuraavan kerran tassutella siis lauantaina, mikä tarkoittaa, että olen entistä liikuntarajoitteisempi mitä työmaahan tulee. Ylimpään kerrokseen pääsee tällä hetkellä vain terassin kautta ja koska kierreportaat eivät vielä ole paikoillaan, on kipuamisen tapahduttava tikkaiden avulla. No tänks ja voi harmistus. Haluaisin näet päästä näkemään vasta-asennetun parketinkin.


Askartelin lattiakuvien seuraksi havainnekuvan keittiötä ja olohuonetta rajaavan seinäpätkän sormipaneelista. Lopullinen väri ei taida olla noin punerva, mutta kyllä tuostakin käsityksen saa, miltä lopputulema tulee näyttämään. Nyt kun näin ensimmäiset otokset betonilattiasta, olen entistä tyytyväisempi siihen, että myös puuta on pilkahdus luvassa.

Väliaikaiskotimme osalta olemme tällä erää päättäneet, että pidämme sen Miamin-matkaamme asti. Kiintokalusteiden on luvattu saapuvan työmaallemme juhannusviikkoa edeltävällä viikolla, joten kiireeksi menee, jos aiomme päästä juhannukseksi kotiin.

Mukavaa torstaita toivotellen!

4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Millä käsittelette betonin sen kuivuttua? Ja haluatko valottaa hieman mitä betonilattia tulee maksamaan versus laatat? Meillä samat betonoinnit edessä hieman myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kävin itsekin omin silmin todentamassa lattian nykyolotilan, ja vähän keskeneräiseltä se pinta vielä näytti. Huomenna betonipinnan päälle tulee vielä vaha, joka hiotaan koneellisesti puolikiiltäväksi. Tuon meille tulleen betonilattian neliöhinta on 65 euroa (+alv). Se on hieman kalliimpi neliöhinta kuin esimerkiksi meidän valitsemillamme laatoilla tai ylimmän kerroksen parketilla on, mutta lattiaan asti ulottuvien ikkunoiden kanssa se alkoi tuntua ainoalta vaihtoehdolta. S myös muistutti, että laattojen päälle pitää muistaa laskea laatoitustyön hinta - ainakin meidän tapauksessamme. :-)

   Poista
 2. Kiitos, menee juuri ja juuri budjettiimme. Meilläkin menevät ikkunat lattiaan saakka ja listat pyörivät painajaismaisesti silmissä. Vältetään ne jos vaan mitenkään voidaan. Olohuoneen lattiamateriaalia ei enää voi vaihtaa, ostin poistoerän laminaattia - vannoin miehelle (ja heitin avaimet aurinkoon), että nämä laminaatit käytetään tulevaan taloomme..;)Betonia kaavailen eteisen, keittiön sekä alakerran aulaan.

  VastaaPoista
 3. Pakko vielä kertoa, että lauantaihin mennessä lattiaan oli ilmestynyt omituisia reikiä ja muita jälkiä - aivan kuin betonipinnan levittäminen (ei varmasti ole oikea nimitys teknisesti:-)) ei olisi sujunut niin kuin pitää. Emme siis ole aivan 100-prosenttisen tyytyväisiä lopputulokseen, erityisesti ikkunasyvennykset näyttävät olleen niitä haasteellisia paikkoja. :-( Ai niin, tuosta eteisestä pitää vielä sellainen varoituksen sana kertoa, että kun itse arvoimme laatan ja betonin välillä, niin betonilattiantekijämme liputti ehdottomasti laatan puolesta. Betonilattia on kuulemma kovuudeltaan laatan ja parketin välissä, joten se ei kestä sisään kulkeutuvia kiviä samalla tapaa kuin laatta. Niinpä me sitten päädyttiin eteisessä laattaan, vaikka mieli olisi muuta tehnyt. Jos ja kun päädytte betonilattiaan, niin muistakaa pyytää tekijältä "mallipaloja" eri sävyistä ja pinnoitteista. Kun niitä mallaa oikeilla sijoillaa, saa pikkuisen paremman käsityksen tulevasta. :-)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...