RATKAISUN PAIKKA


Sunnuntaina valittelin uuden betonilattiamme ulkonäköä, ja tänk kaad tekijät olivat itsekin sitä mieltä, ettei mennyt homma ihan niin kuin esitteessä seisoo.

Meille ehdotettiin tekijöiden toimesta kolmea vaihtoehtoa ongelman ratkaisemiseksi: 1. Paikataan lattiassa olevat reiät. Muille epäkohdille (renkaan jäljille) ei pysty tekemään mitään, mutta hinnassa asia huomioidaan pienellä alennuksella, 2. asennetaan lattian päälle uusi upgradettu pinnoite ilman lisäkustannuksia tai 3. tasoitamme itse reiät ja maalaamme pinnan betonimaalilla, jolloin saamme roiman alennuksen alkuperäisestä hinnasta.Vaihtoehto 1. tippui saman tien pois, sillä emme halua lattiaan mitään siellä täällä näkyviä paikkausjälkiä. Myöskään vaihtoehto 3. ei herättänyt meissä spontaaneja hurraa-huutoja, joten varsin ilmeistä oli, että meille mieluisin vaihtoehto oli keskimmäinen. Lattiasta tulee nyt väritykseltään aiottua vaaleampi, mutta se ei haittaa.

Lattian toiseen kertaan tekeminen siirtää taas hieman aikataulua. Kodin irtokalusteet tulevat työmaalle ensi viikolla, mutta keskikerrokseen ei päästä kaappeja (siis keittiötä) asentamaan ennen vkon 24 alkua, jolloin lattian kaikki työvaiheet ovat valmiita.

Jos lattian kanssa onkin murhetta, niin sitäkin lujempaa menee parketin ja ulkovuorauksen kanssa. Kellarikin on nyt parketoitu ja koko talo saanut punatiilisen ulkokuorensa. Sisääntulon sisäänvetoon hakataan parhaillaan laudoitusta ja terassit ovat työn alla. Sähkömiehet aloittavat viimeistelytyötnsä maanantaina - niiden on arvioitu vievän parin viikkoa, joten tiukille menee senkin puolesta juhannusmuuton kanssa.

Väliaikaiskoti pitäisi irtisanoa huomenna, jos mielii päästä siitä eroon ennen elokuun alkua. Olemme aikeissa pitkittää lähtöämme kuitenkin niin, että viimeinen vuokranmaksupäivä olisi Miamiin lähtöpäivämme. Silloin meillä olisi aikaa pakkailla rauhassa ja selvitä kaaoksesta ilman että lusikat menevät lopulliseen jakoon. :-)

Hui. Kohta on oikeasti pakko alkaa ajatella työmaata kotinaan. Ei siellä kyllä ihan vielä siltä näytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...