KAAPPIEN KÄTKÖISSÄ


Ruksi seinään, ylimmän kerroksen kylpyhuoneen laatoitus on alkanut! Se olikin tiloista viimeinen, joka oli täysin nykäisemättömässä tilassa.

Kylpyhuoneen laatoituksessa on sellainen juju, että päätyosaan sijoittuva suihkunurkkaus laatoitetaan seiniä, kattoa ja lattiaa myöten yhdellä ja samalla mosaiikilla. Tila erotetaan muusta kylpyhuoneesta lasiseinä ja -oviyhdistelmällä. Suihkuiksi valitsimme aikoinaan kattoon upotettavan sadesuihkun - oikein muuta en siitä sitten muistakaan.

Lasiseinän toisella puolen kaakelointiin käytetään seinien osalta samaa isoa valkoista laattaa kuin muissakin märkätiloissa. Lattiaan tulee ruskeaan taittavaa 10x10-laattaa, jota löytyy myös keskikerroksen vessasta.

Kylpyhuoneen kiintokalusteet tilattiin nekin Saari-keittiöiltä. Halusin alakaapeista yksinkertaiset valkoiset ja sellaiset, että kaappien sisään on mahdollista integroida kalusteoven taakse pyykinpesu-kuivain, jonka hankimme viime syksynä Habitare-messuilta.

Tasoon tulee vain yksi allas, vaikka kahdellekin 180 senttiä pitkällä tasolla saattaisi olla tilaa. Tason yläpuolelle tulee 100 tavallista peiliä ja 80-senttinen peilikaappi, kun 180-senttinen peilikaappi alkoi tuntua vähän hätävarjelun liioittelulta. Ei meillä niin montaa hammastahnaputkiloa ole. :-)

Ai niin, sain S:ltä pari (suoraa) kuvaa keittiön korkeasta kaappiseinästä. Toisesta saa jonkinlaisen kuvan siitä, mitä kaappien taakse kätkeytyy.
 


En tiennyt olevani mikään symmetriafriikki ihminen, mutta uunin ja mikron alalaitojen epäsuhtaa tuijotellessani olen tyytyväinen, että kaapin ovet voi laittaa eteen, kun kapistukset eivät ole käytössä. Vanhassa kodissa uuni ja mikro oli sijoitettu päällekkäin, joten näen vasta nyt, että nehän eivät ole samankorkuisia. Muissa yhteyksissä olen myös aina tavannut tasata alalaidan, ja sen takia tuohon installaatioon menee hetki tottua. Mutta ymmärrän toki, että tässä yhteydessä olisi saattanut näyttää hassulta, jos mikron alla oleva laatikko olisi sijoitettu sen yläpuolelle. :-)

Alun alkaen seinän sisään kääntyvien ovien takaa piti löytyä avohyllyjä, mutta sitten katsoimme totuutta suoraan silmiin (väliaikaiskodin kaappien epäjärjestystä) ja päätimme, että jauhopurkit ja muut purnukat on hyvä suojata silmiltä. Mikro-uunikaapin vasemmalla puolella olevien pariovien takaa löytyy sitten metrin verran työskentelytasoa, kolme metrin levyistä laatikkoa ja tason yläpuolella kolme avo(!)hyllyä. Niille aion asetella arkikäytössä olevat astiat, siis pinon lautasia, murokulhoja ja juomalaseja.

Jee, huomenna saamme Corian-tason saarekkeen päälle ja keittiö saa lopullisen muotonsa. Aion HETI mallata, miten Artekista ostamiamme neljä punaista K65-tuolia keitokseen sopivat. S jo ehti pelästyä, että ne ovat valkoiseen keittiöön liian rajut, mutta huihai, sanon minä (joka jo kauhistelen kaikkea valkoisuutta). 

Ja oi, ehkä jo juhannuksena saan keittää liedellä uudet perunat!   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...