LUKUTAITO ON HYVÄ TAITO


(Keittiö)kaappiasennuksen eteneminen paljasti eilen lukutaitomme vajaavaisuudet - ja valitettavasti useammassakin kohtaa. Siitä huolimatta olemme iloisia valintojemme realisoitumisesta. Itse maltan tuskin odottaa, että pääsen kohta täyttelemään kaappeja kipoilla ja kupoilla ja vääntelemään kaiken maailman namiskoja eri asentoon.

Olimme eiliseen asti siinä luulossa, että korkealle kaappirivistöseinälle oli tulossa kaksi paria seinän sisään kääntyviä ovia. Toisen taakaa löytyvät uuni ja mikro, ja toisen työskentelytaso kahvinkeittimille, leivänpaahtimille ja muille (rumille) keittiökapistuksille.
No, mikron ja uunin piilottava ovipari löytyikin, mutta asennuskuvassa työskentelytason kätkevän kaapin kohdalla oli tavalliset ovet niin kuin ne olivat olleet siinä koko suunnitteluprosessin ajan. Me vain olimme mielissämme koko ajan puhuneet silläkin kohtaa sisään kääntyvistä ovista ja kuvitelleet ajatustemme säteilevän tilauskirjaan asti. Onneksi tavallisissa ovissa on kuitenkin 180 astetta kääntyvät saranat, joten vaikkei ovia saakaan pois näkyvistä, ne saa ainakin pois tieltä.

Toinen, oikeasti kardinaalivirheeksi luokiteltava error löytyy arkieteisestämme. Siellä oli tarkoitus, että koko seinän mittainen kaappirivistö alkaa ulko-ovelta sovitepalalla, johon tulee kuraisten kenkien putsaamiseen tarkoitettu käsisuihku. Paikanpäällä tehtyjen mittausten mukaan päivitetyssä asennuskuvassa näin onkin, mutta päivityspuuhat eivät ole tavoittaneet tilausvahvistusta, joten siinä kuvio on ihan toisenlainen!

Sovitepalan sijasta kaappirivistö alkaakin 60 senttiä leveällä kaapilla, joka aiheuttaa sen, että kun sovitepalaa ei ole, niin 60-senttinen kaappi peittää osan pyykkikuilusta ja niin, mihin se käsisuihku tökätään, kun sovitepala puuttuu? Voihan perjantai! Tämäkin virhe menee meidän puutteellisen sisälukutaitomme piikkiin ja saa muistuttamaan kaikkia, että tilausvahvistus kannattaa lukea suurennuslasilla ja verrata sen sisältöä asennuskuviin ennen kuin antaa käynnistyslupaa millekään sirkkelille.
 

Eikä kahta ilman kolmatta, tietenkään. Kodinhoitohuoneessa yksi kaapeista on leveämpi kuin suunnitelmissa seisoo. Tilamielessä se kyllä mahtuu, nou hätä, mutta miten on tason laita? Onko siinä huomioitu leveämpää kaapistoa vai jääkö tasosta uupumaan kymmenen senttiä? Jos jää, niin siinä tapauksessa saanemme uuden tason jonkun muun kuin itsemme piikkiin, sillä tilausvahvistuksen mukaan kaapin piti olla 10 senttiä kapeampi.

Vaikka omaan nuttuun takertuvat virheet ärsyttävät, niin kyllä päällimmäinen tunne on kuitenkin riemu siitä, että kaapit näyttävät huisin hienoilta. Jälki on juuri sellaista laatutyötä, jota odotimme saavammekin ja nyt kun jokaisen pitkään harkitun nippelin näkee oikeilla sijoillaan, niin se saa vatsan muljahtelemaan ilosta ja innosta. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...