KATUTAIDETTA


Viimekesäisen Floridan-matkan jäljiltä ajattelin jo hetken, että nyt on Amerikka toviksi nähty, mutta niin sitä vaan taas sain itseni kiinni haaveilemasta lentomatkasta lammikon toiselle puolen. Edes Florida ei tunnu poissuljetulta vaihtoehdolta, vaikka jos mitään pidin ehdottomana, niin sitä ettei ainakaan sinne. Ikinä enää.

Ehkä nämä Amerikan-haaveet saivat pontta lähipiirin matka-aikeista ja S:n tulevasta työreissusta. Moninkertaisena New Yorkin kävijänä matkaisin taas mieluusti niille seutuville ja korkeintaan piipahtaisin jossain toisaalla. Viimeksi yhdistimme New Yorkin -visiittiin Bostonin, ja sellainen combo toimisi varmasti toistekin. New Yorkin hienouksia ei kannata yrittää yhteen kirjoitukseen sulloa, mutta viime reissullamme löytämäämme High Lanea on hypetettävä parin rivin edestä. High Lane on nimittäin käytöstä poistetulle ilmaradalle rakennettu puistopromenadi, joka kiemurtelee talojen välissä ja jolla on mittaa parin kilometrin verran. Matkan varrella voi ihastella paitsi taloja, istutuksia ja Hudson-jokea, myös toinen toistaan hienompia katutaideteoksia. Aivan uskomattoman hieno kokemus - olkoonkin, että tarvoimme reitin 40 asteen helteessä ja vesipullo oli tyhjäksi latkittu jo ensimmäiseen mutkaan tultaessa. :-)

Oheinen kuvakin on itse asiassa napattu High Lanen varrelta. Se oli meistä niin hieno, että tätä nykyä kuvan voi bongata myös työhuoneemme seinältä. :-) Ei se silti aidolle vertoja vedä. Siksipä olisi taas niin kivaa päästä ihailemaan kuvitusta paikan päälle. :-)

Iloista tiistaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...