ODOTUSHUONEEN SOHVA


Eilisiltaisen koeistumisen jälkeen ja kahta televisiosta tuijotettua ohjelmaa myöhemmin on myönnettävä, ettei uusi sohva ole todellakaan mikään laiskanlinna. Pikemminkin kyse on sellaisesta odotushuoneistuimesta, johon tottumisessa saattaa vierähtää tovi. Mutta kivalta se näyttää - ainakin meidän mielestämme. :-)

Sohvan sijoilleen saaminen oli kyllä melkoinen urakka, sillä ensin oli purettava alta vanha sohva ja kiikutettava osaset alakertaan. Jo jumittuneiden osasten irrottaminen osoittautui varsin hikiseksi puuhaksi, mutta varsinaiseen tuskanhikeen päästiin vasta siinä vaiheessa kun painava sänkyosa rämähti S:n isovarpaalle. Siinä ei verenvuodatukselta eikä ärräpäiltä vältytty - sen verran kipeää ilmeisesti teki.

Kovan kokovartalopunnertamisen jälkeen saatiin kuitenkin sohvat vaihdettua. Kuten yllä tuli jo todetuksi, ensi-istahdus oli kyllä jonkinmoinen kulttuurisokki meille - siitäkin huolimatta, että sohva oli tietysti (kertaalleen) koeistuttu jo Vepsäläisellä. Hieman vapaamuotoisemman asennon sohvalla saa onneksi otettua kääntämällä selkänojat puolimakaavaan asentoon. Ja jos oikein makaamiseksi menee, niin sitten selkänojan saa kipattua kokonaan makaavaan asentoon. 

Vaikka yläkerran löhösohva onkin nyt mennyttä, hätä ei ole tämännäköinen. Meiltä näet löytyy kellarin "teatteritilasta" kulmasohvan verran tilaa retkottaa miten sattuu. Jotenkin on myös sellainen olo, että normi-televisionkin katselu saattaa tulevina aikoina mennä tykiltä katseluksi. Kyllä se löhöäminen vaan niin mukavaa on. :-)

Loppuun vielä kaistale eilen mukaan lähtenyttä pihasohvaa. Jatkoimme tänään pihakalustelinjalla vierailessamme Design Market -tapahtumassa Kaapelitehtaalla. Siellä Finnish Design Shop kaupitteli pihatuoleja ja -pöytiä 40 prosentin alennuksella. Niinpä me(kin) tungimme auton takapenkille kuusi Magiksen Easy-tuolia ensi kesää varten ja huristimme pois. Kahden päivän kokemuksella uskallan jo väittää, että syksy taitaa olla paras aika hankkia itselleen pihakalusteita. Ainakin alennukset ovat silloin enemmän kuin kohdallaan :-)

Mukavaa viikonalkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...