SUU - EIKUN VALAISIN - MESSINGILLÄ


Talvi tekee tuloaan oikein todenteolla. Talonrakentajan mieltä ennusteet 20 sentin lumikertymistä eivät oikein innosta - varsinkaan sellaista, jonka torpassa ei ole vielä edes kattoa. Mutta ei auta. Otetaan vastaan se, mitä tuleman pitää.

Lumentuloa vartoessa on hyödyllistä pohtia muutakin, kuten nyt vaikka keittiön lamppua, jonka hankita realisoituu meidän tapauksessamme niinkin akuutisti kuin puolen vuoden päästä. 

Mielessä on pääasiassa pyörinyt ajatus SECTO-valaisimesta, mutta mikään ajatus ei ole (näemmä) valmis ennen kuin sen on haastanut vähintään yhdellä poikkiteloisella ajatuksella. Keittiön lampun osalta se rooli lankesi Tom Dixonin ETCH -valaisimelle.


Kuvat: Saari-keittiöt, Finnish Design Shop, Iittala, Electrolux

Ensin on kuitenkin esiteltävä tämänhetkiset saarekesuunnitelmamme, jotka ovat nekin menneet varsin radikaaliin suuntaan. 

Habitare-messuilla ihastuimme ikihyviksi Harri Koskisen Saari-keittiöille suunnittelemaan SILTAAN. Puisine jalkoineen se on ihanan erilainen verrattuna perinteisiin saarekkeisiin ja sopisi oivallisesti julkikeittiöön, joka on avoin katseille. Silta-saarekkeen myötä saisin myös kauneimmille astioilleni vitriinin, joista en muuten niin perusta. 

Meille on tulossa 4,6 metrin edestä täyskorkeaa kaappiseinää, jonka vuoksi olen rohkaistumassa uhraamaan saarekkeen alimmat laatikot puisille jaloille. Korkeaan kaappiseinään on tosin tämän ratkaisun myötä sijoitettava myös astianpesukone, mutta uskon siitä huolimatta, että tilaa riittää myös muille keittiössä säilytettäville kapistuksille.

Se Tom Dixonin ETCH-valaisin, johon itse iskin silmäni, on tehty messingistä. Valaisinta on saatavana myös ruostumattomasta teräksestä ja kuparista valmistettuna, mutta meille messinkinen versio tuntui heti ensisilmäyksellä siltä, että se sopisi mainiosti saarekkeemme yläpuolelle yksinkertaisen liesituuletinvalintamme vastinpariksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...