KIPINÖITÄ TAKASTA


Meille on tulossa olohuoneeseen seinään upotettava kiertoilmatakka mahdollisimman matalana, mutta leveällä tulipesällä varustettuna. Tai siis pitäisi olla tulossa. Takka, joita valitsemamme toimittaja on asentanut ympäriämpäri Suomea ja lähimmän 30 kilometrin päähän talostamme, ei yhtäkkiä kelpaakaan kaupunkimme lupaviranomaisille.

Takka-asiaa on nyt yritetty ratkoa koko syksy ja alkutalvi. Kaupungille on toimitettu jos jonkinlaista tutkimustulosta ja sertifikaattia, mutta aina jostain löytyy joku syy, jolla evätä lupa edetä toteutusvaiheeseen. Tilanne turhauttaa paitsi meitä, myös takan toimittajaa, joka on tehnyt hirveästi töitä, jotta me saisimme sen, mitä haluamme.

S ei tahtoisi vielä kaupungin edessä taipua, mutta itse olen aika valmis lyömään hanskat tiskiin ja toteamaan todennäköisen: me hävisimme tämän erän kuusi-nolla.

Vaihtoehtoratkaisuksi olen ehdottanut S:lle modernia toteutusta kamiinasta, sillä perinteistä takkaa en halua, mieluummin luovun koko takasta. Ongelmana vain on, että kamiinamallit, joihin olen toistaiseksi törmännyt, ovat kaukana siitä visiosta, jota havittelen.

Puuuh. Kyllä osaa rakentaminen välillä olla eriarvoista puuhaa. Toisilla paikkakunnilla rakennuslupa heltiää viikoissa, meillä samaista paperinpalaa odotetaan kuukausia. Ja kun toisaalla talonsa saa rakentaa niin kuin parhaaksi katsoo, meillä lupaviranomaiset tuntuvat puuttuvan kaikkeen, mihin kiireiltään ehtivät. Se harmittaa välillä enemmän kuin kovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...