VALANTIN PÖYTÄ SAI YMPÄRILLEEN KOSKISEN LENTO-TUOLIT


Huh. Onneksi Artekin Espoon liikkeen loppuunmyynti päättyy tänään, ettemme enää voi kotimatkalla "poiketa" siellä. Toisaalta jokainen piipahdus on tuottanut hyviä hankintoja uskomattoman hyvään hintaan, joten en arvaa valitella asiaa tämän enempää.


Tiesimme jo entisestä kodista pois muuttaessamme, että Ruutu-pöydän ympärillä olleet tuolit olivat tulleet tiensä päähän. Tai no, lyhyen visiitin väliaikaiskotiin ne vielä kestävät, mutta siinä se. 

Vanhojen tuolien korvaajiksi olen etsinyt jotain iätöntä ja kestävää. Yhdeksi vaihtoehdoksi nousivat penkit, mutta niiden epäkäytännöllisyys arvelutti, ja niin tuolikuvien selailu sai jatkua yhtä kiivaana kuin aiemminkin.

Torstaina olimme jo tarttua Alvar Aallon Tuoli 615:een, joita Artekin liikkeessä oli vielä jäljellä tarvitsemamme kahdeksan kappaletta. Emme kuitenkaan olleet ajatelleet korvata nykyisiä mustia tuoleja mustilla tuoleilla, ja niinpä nuo tuolit saivat jäädä jonkun toisen ostettaviksi. Panimme samaisella reissulla kuitenkin merkille myös Harri Koskisen suunnittelemat valkoiset Lento-tuolit, mutta kiire ajoi meitä toisaalle, ja niin nekin tuolit saivat jäädä.

Onneksi "jouduimme" eilen(kin) piipahtamaan liikkeessä ostamiemme Muunto-seinäpaneelien vuoksi. Tuolla visiitillä huomasin, että Lento-tuoleja oli edelleen jäljellä, tosin vain kuusi kappaletta torstaisen kahdeksan sijaan. Pohdimme hankintaa hetken ja tulimme siihen lopputulemaan, että tässä tapauksessa laatu korvaa määrän ja ostimme kuusi jäljellä ollutta tuolia.  

Eilinen valaisinhankinta oli taas melkoinen onnenkantamoinen. Valaisimet oli näet myyty liikkeestä loppuun periaatteessa jo torstaina, mutta yllättäen jostain varaston kätköistä oli vielä löytynyt kaksi mustaa A330:stä. Sanomattakin lienee selvää, etten voinut mitenkään ohittaa niitä. 

Tulevan kotimme (irto)valaisimista tulee näiden hankintojen myötä olemaan kaksi kolmasosaa Artekista. En pidä sitä ollenkaan pahana ratkaisuna, sillä valintamme ovat muotokieleltään hillittyjä ja ajattomia. Ja kiitos Artek-hankintojen, "löysin" uudestaan myös vanhan ruokahuoneemme valaisimen, josta olin jo ajatellut meidän luopuvan. 

Tämänviikkoisten ostosten seurauksena meidän "must have -listamme" on lyhentynyt dramaattisella tavalla. En ole myöskään koskaan nähnyt S:n kykenevän yhtä pikaisiin päätöksiin kuin tällä viikolla. Ainoastaan punaiset tuolit aiheuttivat nikottelua, mutta Muunto-seinäpaneelien hankinta oli sen sijaan kokonaan S:n idea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...