MITEN TÄTÄ KOTIA KÄYTETÄÄN?


Heräsin tänä aamuna kummasti teknistyneenä ja huoli mielessäni. Tuljutin S:nkin hereille kertoakseni että tulevan kodin valaistusta ja hälytysjärjestelmää säätävä KNX-näyttö on tulossa väärään eteiseen, apua! "Ei sen vieraseteisessä pidä olla, arkieteisen kauttahan me kuljetaan! Tai ainakin arkieteisessä pitää olla valonkatkaisin!" "Arkieteisen valot syttyvät itsestään ja hälyttimen varoaika on säädetty niin pitkäksi, että ulkovaatteet ehtii riisua." Ai. No sitten. 

Sisäänkäynnin kahdesta ovesta toiseen on tulossa sähkölukko, jonka tarkoitusperiä en ihan heti ymmärtänyt. "Mihin me sellaista tarvitaan?" "No siihen, kun mä olen boardaamassa Amerikan koneeseen ja sä soitat ja kiljut, että avaimet jäi sisälle." Ai. No sitten. En ollenkaan kiellä, ettenkö olisi muutamaan otteeseen käynyt hakemassa Helsinki-Vantaan infopisteeseen jätettyjä koti- tai autonavaimia, joten kai sellainen etäavattava sähkölukko on sitten ihan hyvä juttu. Ei siellä lentokentällä niin kiva ole ravata. 

Se täytyy kyllä sanoa, että tulevan kodin tekniikka olisi allekirjoittaneen toimesta aivan toisella tasolla kuin se tulee S:n jäljiltä olemaan. Ei varmasti olisi KNX:ää, putkivarauksia aurinkokennoille, näyttöä siellä, tykkiä tuolla ja konvektoreja katossa. Että kyllä tämä humanisti nyt teknistyy kertaheitolla aivan uusiin sfääreihin. Nyt sitten sopii toivoa, että opin käyttämään kotia. Muuten se puhelin pirisee jatkossakin siellä Helsinki-Vantaalla. :-) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...