KELLARILLE KÄYTTÖÄ


Meillä on kellarissa iso tila, jolle kaavailtiin suunnitteluvaiheessa monenmoista käyttötarkoitusta. Ne monenmoisuudet typistyivät kuitenkin käytännöntoteutuksessa siihen, että tilaan ostettiin hervoton kulmasohva, iskettiin kattoon tykki ja alettiin katsoa viikonloppuisin elokuvia. Puolelle tilaa ei keksitty mitään käyttöä, mikä jätti kellarin ärsyttävän keskenkutoiseksi. 

Kulmasohvan lisäksi tilasta löytyi jo rakennusvaiheessa seinään naputeltu pätkä Muunto-seinäpaneeleja ja -hyllyjä, jotka saivat vuoden päivät ammottaa tyhjillään. Mutta kun  kirjoille varatut hyllymetrit alkoivat yläkerrassa loppua, niin eipä aikaakaan, kun keksin löytää niille lisätilaa alhaalta. Samaan syssyyn S ehdotti A:n mittavaksi paisuneen lego-kokoelman siirtämistä alas, mikä olikin vallan mainio ajatus. Kävimme hakemassa Ikeasta  2,4 metrin edestä Bestå-kaappeja tarkoitusta varten, ja nyt kokoelman (ehjillä) rakennelmilla on kaikilla oma paikkansa kaapissa.

Näiden "vahingossa" tapahtuneiden toimien jälkeen toinenkin puoli tilasta sai käyttötarkoituksensa. A viihtyy kavereineen paremmin alakerrassa kuin omassa huoneessaan yläkerrassa, sillä alhaalla tilaa on ruhtinaallisesti ties ja mille leikeille.   Jos on A:lla nyt oma lego-tilansa, niin meillä aikuisilla on edelleen kulmasohvamme (ja se tykki katossa). Sohvalla on notkunut monenmoista elokuvankatsojaa, ja osa on unohtunut sille yökyläilemäänkin. Sohva on itse asiassa yllättävän hyvä paikka nukkua - erityisesti viime kesän helteillä. Kun ylimmän kerroksen makuhuoneissa mustan peltikaton alla lämpötila pysyi yön päivän kanssa hellelukemissa, niin kellarissa oli ihanan viileää.


A:n ja S:n yhteiseksi perinteeksi on muodostunut viettää perjantaisin elokuvailtaa, ja sellainen on siis luvassa tänäänkin. Sitä ennen syödään kuitenkin perjantai-illan perinneruokaa: hyvin grillattua pihviä ja jotain yllätyslisuketta, jonka tarveaineita S on parhaillaan jahtaamassa ruokakaupasta. :-)

Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...