TALVIRUOKAA JA KEVÄTKASVIAISIA


Kiersin eilen puolet pitäjästä etsiessäni käyttökelpoista fonduepataa iltaa varten. Näin parsasesongin aikaan kattilakaupat näyttävät tyrkyttävän ihmisille vain parsakattiloita ja fonduepadat on vissiin varastoitu odottamaan talvea - kukapa sitä nyt talviruokaa keskellä kauneinta kevättä. Paitsi minä. :-)

Löysin kuin löysinkin 
lopulta etsimäni Kodinykkösestä ja ihan kelpo kapistuksen löysinkin. Tai ainakin padalle annettiin 20 vuoden takuu, joten tässä on nyt hyvä aika etsiä vikoja. :-) Padan metsästyksen lomassa panin merkille myös anno-sarjan kevätuutuudet. Ne näyttivät tosi kivoilta - ja graafisilta. Koska en tällä kertaa ollut tekstiilien perässä ja pata painoi kuin synti, en jäänyt kuitenkaan pidemmäksi aikaa pyörimään tyynyjen keskelle. Sitä paitsi olen edelleen yhtä vaille - Klaus Haapaniemen Cranea - ja ennen kuin se tulee, ei ole tilaa uusille ajatuksille. Jos sen jälkeenkään.

Viikonlopun kunniaksi heivasin myös pääsiäiseltä jääneet tulppaanit roskiin ja täytin maljakot uusilla kukilla. Näyttää vähän siltä, että tulppaanisesonki olisi osaltani nyt eletty ja siirrytty vähän kesäisempiin varpuihin. 
Tämän uuden kodin hämmästyttävimpiä piirteitä on, etten ole edelleenkään saanut kuoletettua kuin kaksi keittiön saniaista. Kaipa se on tämä valonmäärä, joka tekee kasvatuspuuhista niiiin paljon helpompaa. :-)
Yläkerran aulan kanssa saa jo vähän varoa, ettei se muutu viherkasvipaljouden myötä kasvitieteelliseksi puutarhaksi. Aalto-jakkaralla tovin majaillut hortensia sai eilen tehdä tilaa toiselle vihreälle kasviaiselle. En yhtään tiedä mikä se on, mutta jotenkin olen nyt tykästynyt näihin vihreäkukkaisiin ilmestyksiin. Iloisemman väriset odottakoon kesää, hento vihreä kuuluu kevääseen - ainakin minun mielenmaisemassani. :-)

Aurinkoista sunnuntaita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...